Børsen torsdag: Godt nytt fra Norman

Etter lang tids stillhet kunne endelig Norman servere gode nyheter, og ble dagens børsvinner opp drøye ti prosent fra gårsdagens sluttkurs. Også for de andre IT-selskapene ble torsdagen en god dag: IT indeksen endte opp i underkant av sju poeng.

Norman Data Defense ble dagens børsvinner etter at selskapet i morgentimene kunne fortelle om en samarbeidsavtale med det svenske selskapet Nexus. Kursen steg umiddelbart med én krone, og holdt seg på dette nivået til nok en gladmelding fra selskapet ble servert klokken 14:00. Denne gangen var det et nytt sikkerhetsprodukt for Internett som ble annonsert, og aksjen hoppet opp ytterligere én krone. Norman endte opp tre kroner til ny sluttkurs 32 kroner på en solid omsetning - totalt skiftet 910.100 Norman-aksjer eiere i løpet av dagen.

- For et selskap så volatilt som Norman, er dette ingen stor kursendring. Jeg tror ikke man kan vente seg den store oppgangen før selskapet viser positive tall, sier en analytiker til digi.no etter børsens stengetid.

Sysdeco hadde også en god dag. Aksjen steg i løpet av dagen med 70 øre til ny kurs 15,70. Mye av kursøkningen kom etter at nyheten om at Sveaas-gruppen hadde kjøpt seg opp til negativ kontroll i selskapet.

- Det er ingen ting som skulle tilsi oppgang i denne aksjen i dag, men det er klart at Sveaas-gruppens oppkjøp av mange betraktes som et positivt signal, sier analytikeren til digi.no.

Også for mange av de øvrige IT-selskapene gikk det godt i dag og da spesielt på ettermiddagen etter at de amerikanske børsene åpnet. Totalt gikk Oslo Børs IT-indeks opp i underkant av 7 poeng i løpet av dagen og endte på 1201,20.

Aktiviteten var også høy på Oslo Børs, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,730 millioner kroner torsdag.

Til toppen