Børsnedganger fører til oppsigelser

I kjølvannet av de kraftige nedgangene i dotcom-aksjer følger tusenvis av oppsigelser. Så langt har nærmere 8000 ansatte i internettbransjen mistet jobbene sine.

I kjølvannet av de kraftige nedgangene i dotcom-aksjer følger tusenvis av oppsigelser. Så langt har nærmere 8000 ansatte i internettbransjen mistet jobbene sine.

Tallene er utarbeidet av Challenger, Gray & Cristmas Inc., et amerikansk selskap som driver med jobbformidling.

Undersøkelsen, som blant annet viser at 20% av dotcom-selskapene som har sagt opp ansatte nå har stengt dørene for godt, skal offentliggjøres mandag.

Toppsjef i CG&C, John Challenger, sier til San Francisco Chronicle at utviklingen var forventet:

- Darwins teori om at den sterkeste overlever gjelder i høy grad både for selskaper og ansatte i dotcom-bransjen.

Videre fortalte Challenger at i nesten alle områdene i internettindustrien har man sett seg nødt til å kutte ned på antall arbeidsplasser.

Det høyeste antall oppsigelser står detaljhandlerne på Internett for, med hele 24% av det samlede antallet. Deretter følger servicesektoren på nettet, mens underholdningsbransjen står som nummer tre på listen over Internett-sektorer tvunget til å si opp ansatte.

Det eneste området som ikke ser ut til å være rammet i så høy grad at ansatte mister jobben er business-to-business-sektoren.

Det er Boo.com som har "rekorden" på antall oppsigelser i dotcom-bransjen. Da det svenske selskapet måtte kaste inn håndkleet tidligere i år mistet 400 ansatte jobben.

Andre dotcom-selskaper som ifølge CG&C-rapporten har sagt opp ansatte i år er nettmagasinet Salon.com (19 oppsigelser), helse-nettbutikken HealthShop (60 oppsigelser) og BabyCenter.com, en nettforhandler som sa opp 80 ansatte i februar.

Til toppen