Børsnotert brite var programpirat

Den børsnoterte britiske nettauksjonisten QXL.com innrømmer bruk av ulisensiert programvare, og betaler erstatning til piratjegeren Business Software Alliance (BSA).

Den børsnoterte britiske nettauksjonisten QXL.com innrømmer bruk av ulisensiert programvare, og betaler erstatning til piratjegeren Business Software Alliance (BSA).

QXL.com er kjent for en rekke oppkjøp det siste året, blant annet av auksjonsvirksomheten til norske DinSide i desember i fjor.
Les mer om QXL.coms oppkjøp:
QXL sikrer seg konkurrent
QXL kjøper tysk auksjon for 9 milliarder kroner
QXL sluker Bidlet
Danmarks største auksjonstjeneste til QXL
Medieanalytiker: - Britene fikk DinSide Auksjon på billigsalg

I dag er QXL.com-aksjen notert på Nasdaq og i London.

En internkontroll i selskapet viste at mer enn 200 ulovlige kopier av programvare fra Adobe, Microsoft og Symantec var i bruk.

Teknisk sjef Keith Philips i QXL.com overlot resultatene av undersøkelsen til piratjegerforbundet Business Software Alliance (BSA). Han sier at den ulisensierte programvaren ble brukt ubevisst, og at han nå er overbevist om at alt er i orden.

Mike Newton leder BSAs antipiratkampanje i Storbritannia. Han understreker at også ubevisst piratbruk er et alvorlig brudd på opphavsretten og syns det er betegnende at et selskap som QXL.com har fått problemer med sin interne oppfølging av programvarebruken.

Etter et forlik skal QXL.com gjøre opp for seg ved å betale 34.000 pund (450.000 kroner) til BSA.

BSA oppfordrer selskaper og organisasjoner som måtte være i tvil om sine programvarelisenser til å søke råd gjennom organisasjonens internasjonale og nasjonale nettsteder. I Norge har BSA opprettet en egen telefonlinje - 800 800 55 - der man kan få, og avlevere, gode tips. BSA mener at 37 prosent av all programvare som ble brukt av norske organisasjoner og bedrifter i 1999 var piratkopiert, og at dette representerer et tap for programvarebransjen på 800 millioner kroner.

Les:
FBI infiltrerte internasjonal piratkopieringsring
Piratene råder nettauksjoner
Hundre piratanmeldelser i Norge i 1999
Milliardkrav mot datapirater
BSA sprenger piratring

Til toppen