Bouvet kutter i Sverige

Det er første gang det norske konsulentselskapet tyr til nedbemanning.

Bouvet legger ned regionkontoret i Malmø, som i motsetning til resten av selskapet har gått med underskudd.
Bouvet legger ned regionkontoret i Malmø, som i motsetning til resten av selskapet har gått med underskudd. (Bilde: Illustrasjon, Bouvets kvartalsrapport)

Det er første gang det norske konsulentselskapet tyr til nedbemanning.

Malmø har trukket ned ellers gode resultater. Nå vil Sverre Hurum og Bouvet bruke all energi på den øvrige virksomheten – som går mye bedre.
Malmø har trukket ned ellers gode resultater. Nå vil Sverre Hurum og Bouvet bruke all energi på den øvrige virksomheten – som går mye bedre. Foto: Nicki Twang

Oslo Børs-noterte Bouvet er et av landets største IT-konsulentselskap med drøyt 1 100 ansatte – fordelt på femten kontorer i Norge og Sverige.

Malmø-kontoret blir nå avviklet. Det var her utvidelsen og inntoget til Sverige startet for ni år siden, men avdelingen sør i landet ble aldri lønnsom.

16 ansatte mister jobbene sine. De berørte fikk den triste beskjeden på allmøte i går.

– I Skåne-regionen har det vært vanskelig å få lønnsomhet. Planen var å vinne kunder og rammeavtaler og operere over mot Danmark, men det har vært vanskelig. Det er markedssituasjonen som har vært den utløsende faktoren. Vi fikk ikke nok store kunder der, forteller administrerende direktør Sverre Hurum til digi.no.

De har ifølge ham ikke regnet på hvor mye de har tapt på satsingen i Malmø. – Der har vi ligget og svingt rundt et lite underskudd i nesten alle de ni årene. Stort sett med negativt resultat.

Nedleggelsen betyr at Bouvet går fra fire til tre kontorer i Sverige. Det er også første gang konsulentselskapet stenger et regionkontor eller tyr til nedbemanning.

– Det er første gang. Jeg liker ikke å legge inn årene, men det verste er at dette går ut over en del mennesker, sier Hurum.

Ellers er det riktig gode tider: – Et fantastisk marked

Ved de øvrige kontorene i Stockholm, Örebro og Borlänge er situasjonen en helt annen. Der er det god driv. Det samme kan sies om selskapets virksomhet i Norge.

– Det er et fantastisk marked. Det siste året har vi økt staben med rundt 140 ansatte og det blir sikkert ikke mindre fremover. Poenget nå er å få tak i riktige folk. Men det går bra med oss og og resultatene er gode, konstaterer Bouvet-sjef Sverre Hurum.

Det er et fantastisk marked

Selskapet han leder har levert vekst og solide resultater over mange år. Ved halvårsmerket for noen uker siden rapporterte de en omsetningsvekst på over 20 prosent til 804,7 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) var samtidig opp mer enn 27 prosent til 78 millioner kroner. Det siste året har aksjekursen lagt på seg 40 prosent. Bouvets markedsverdi er for tiden 1,6 milliarder kroner.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen