Bransjen gir ikke kundene det de vil ha

Mobil-bransjen er i utakt med kundene. Kundene vil ikke ha 3G, men bedre batterier.

Mobil-bransjen er i utakt med kundene. Kundene vil ikke ha 3G, men bedre batterier.

Nye mobiler kommer med stadig mer funksjonalitet. Flere er i ferd med å innta rrollen som superdingser, med både brukbart kamera og MP3-spiller. Mobil TV, 3G og GPS står også på listen, men det er ikke dette brukerne ønsker seg aller mest, viser en nny undersøkelse fra TNS.

7.000 mobilbrukere fra 15 land har nemlig svart at lenger batteritid er den viktigste funksjonen de ønsker seg i sin drømmemobil. Hele 75 prosent hadde to dagers levetid for batterier med aktiv bruk på sin ønskeliste, melder EETimes.com. Med unntak av Kina, der 20 GB lagringsplass ble mer verdsatt, var batteri førsteprioritet i alle landene.

Det er tydelig at brukerne har erfart hvor fort batteriet kan ta slutt når man har en ny mobil med stor fargeskjerm og masse funksjonalitet. For alternativene som fikk færre stemmer enn batteri, var ganske spenstige.

EE Times rapporterer bare detaljene for den amerikanske delen av undersøkelsern, der høy-oppløselig kamera og videokamera var nest mest populært, med 50 prosent oppslutning. Videre fikk fullversjoner av Microsoft Office-applikasjoner 42 prosent, og 20 GB minne 41 prosent.

20 GB minne er fem ganger mer enn den største av de nye iPod Nanoene fra Apple, og kan gi plass til svært mye musikk. Likevel var det altså batteri som fristet mest.

Undersøkelsen tok også for seg bruken av nye tjenester i ulike land. Den viste at USA fremdeles ligger et stykke etter når det gjelder å ta i bruk nye funksjoner og tjenester. Japan topper for eksempel listen over MMS-bruk, med 80 prosent av de som deltok, mens USA ligger nede på 20 prosent. Tilsvarende er bruken av kamera i mobilen lite vanlig i USA, sammenlignet med de fleste av de andre landene.

De som deltok i undersøkelsen var mellom 16 og 49 år og ukentlige brukere av internett.

Produsentene av mobiltelefoner har lenge vært klar over batteriproblematikken, og dette er nå en av de største hindringene for nye heftigere mobiltelefoner. Innsatsen for å utvikle brenselsceller, en teknologi som gir strøm fra små doser brennstoff, har derfor økt kraftig. Forskningsiveren blir nok ikke mindre av slike undersøkelser, som viser at brukerne forstår at superdingser med flatt batteri ikke er attraktivt.

Til toppen