Bredbandsbolaget produserer tap

Det svenske selskapet Bredbandsbolaget tapte i første halvår 276 millioner svenske kroner, med inntekter på "svimlende" 2 millioner kroner. Men bedriften er i godt selskap: 80 svenske selskap hadde totalt et tap på 2 milliarder svenske kroner i samme periode.

Svenske Bredbandsbolaget, selskapet som skal på Nasdaq, er enda ikke noe finansielt lokomotiv. Bedriften som skal skaffe raske linjer i Sverige, og etter hvert Norge, fikk et tap i første halvår på hele 276 millioner svenske kroner. På samme periode hadde selskapet inntekter på 2 millioner kroner. Det melder Dagens Industri.

Nå skal selskapet hente inn nærmere 4 milliarder svenske kroner.

Men B2, som selskapet prøver å kalle seg i engelske markeder, er ikke alene om å tape mye penger, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

De har funnet at hele 80 svenske, store børsnoterte selskap har tap på til sammen 4 milliarder svenske kroner. De aller fleste av disse selskapene er innenfor Den nye økonomien, men verst er fergeselskapet Stena Line, som i årets første halvår tapte nærmere en halv milliard svenske kroner.

Bredbandsbolaget skal, som digitoday.no tidligere har skrevet, satse hardt i årene som kommer. I selskapets prospekt blir hele fem sider brukt til å beskrive risikoen ved å gå inn som aksjonær i selskapet, det er rett og slett ikke sikkert at selskapet kan annet enn å se røde tall på bunnlinjen i tiden fremover.
Les mer om Bredbandsbolaget:
Bredbandsbolaget på børs for å legge kabel
Kundene raser mot Bredbåndsbolaget
Lover å bruke milliarder på norsk bredbånd
En fjerdedel av selskapet skal selges til nye eiere i forbindelse med børsintroduksjonen. Selskapet skal som skrevet hente inn nærmere 4 milliarder kroner.


Men investeringene selskapet skal gjøre i årene fremover er på mellom 5 og 7 milliarder svenske kroner.
Ledelsen i selskapet vil ikke spå når selskapet kan tjene nok penger til å dekke utgiftene, skriver Dagens Industri.

Til toppen