Brikkeprodusent gikk i pluss

Inntektene stuper, men Texas Intruments overrasker likevel positivt.

Brikkeprodusent gikk i pluss

Inntektene stuper, men Texas Intruments overrasker likevel positivt.

Halvlederbransjen har opplevd et grusomt siste år, med sviktende marked og elendige resultater. Særlig har produsenter av minnebrikker og mobilt utstyr vært hardt rammet.

En av de som særlig har fått merke konsekvensene av et tøft marked med lavere etterspørsel er Texas Instruments (TI).

TI la mandag frem tall som var bedre enn ventet. Selskapet tjente 17 millioner dollar i årets første kvartal, tilsvarende 1 cent per aksje.

Det er dramatisk lavere en inntektene på 662 millioner dollar i første kvartal 2008, men samtidig bedre enn markedet på forhånd hadde fryktet.

Omsetningen faller 36 prosent fra 3,27 milliarder til 2,09 milliarder dollar, men selskapet regner nå med at etterspørselen etter selskapets produkter er i ferd med å stabilisere seg.

Brikkeprodusenten ser nå for seg en moderat økning i produksjonskapasiteten for inneværende kvartal.

Analytikere hadde i snitt forventet et nettotap i Texas Instruments av en omsetning på 1,9 milliarder dollar, skriver Reuters.

TI gir i likhet med mange andre IT-selskaper ingen fremtidsprognose for hele 2009. De usikre tidene gjør at de kun leverer utsiktene for inneværende kvartal.

De neste tre månedene forventer selskapet at fortjenesten vil styrke seg noe, og tror kvartalsomsetningen blir på mellom 1,95 og 2,4 milliarder dollar.

Børsen reagerte positivt på resultatene, og selskapets aksjekurs steg med rundt to prosent i går kveld.

    Les også:

Til toppen