HEWLETT PACKARD ENTERPRISE

Britisk selskap overtar mye av HP Enterprise – blir en programvaregigant

HPE selger ut virksomhet for 72 milliarder.

Meg Whitman overtok toppjobben i Hewlett-Packard i 2011. Det siste året har vært hektisk og selskapet er inne i store endringer.
Meg Whitman overtok toppjobben i Hewlett-Packard i 2011. Det siste året har vært hektisk og selskapet er inne i store endringer. Bilde: Imaginechina/Corbis/All Over Press
8. sep. 2016 - 12:22

HP Enterprise (HPE) bekreftet i går at de selger sin programvaredivisjon for 8,8 milliarder dollar eller omtrent 72 milliarder norske kroner.

Deres såkalte Software Business Segment er avtalt solgt til britiske Micro Focus.

Omfattet er en stor bredde av programvareprodukter knyttet til blant annet IT-drift, programvaretesting, sikkerhet, informasjonshåndtering og «big data» analyse.

Micro Focus ble etablert allerede i 1976, først som leverandør av en COBOL-implementering for mikrodatamaskiner. Utviklerverktøy og løsninger for stormaskin har hele veien vært en viktig del av sortimentet. De kjøpte opp Borland tilbake i 2009.

BAKGRUNN: Hevder at HP Enterprise selger ut programvaredivisjonen

Blir en betydelig aktør

Det er lite overlapp mellom partenes produktporteføljer.

Oppkjøpet medfører at Micro Focus blir et av verdens ledende programvarehus i enterprise-kategorien.

Med tilveksten vil dette skape en britisk IT-gigant med en beregnet årsomsetning på rundt 4,5 milliarder dollar.

Som ledd i avtalen velger HPE og Micro Focus å innlede et kommersielt samarbeid, der SUSE blir utpekt til HPEs foretrukne Linux-partner. Partene utreder også et samarbeid om felles innovasjon på OpenStack. Dette er direkte knyttet opp mot HPEs skysatsinger Helion og Stackato.

Handelen er ventet fullført i tredje kvartal 2017.

digi.no har i dag vært i kontakt med ledelsen i HP Enterprise Norge. De vil først kommentere endringene på et senere tidspunkt.

Litt av et år

HPE er selv resultatet av fjorårets oppsplitting av Hewlett-Packard i to nye børsnoterte foretak, nærmere bestemt HP Enterprise og HP Inc, der sistnevnte overtok pc-er og printere.

I den korte tiden som har gått har HPE avtalt å kvitte seg med betydelige deler av virksomheten. Tjenestedivisjonen er i ferd med å overføres til CSC i en annen kjempetransaksjon.

HPEs toppsjef Meg Whitman sier det slik i en kunngjøring:

– Det har vært litt av et år for oss.

Hun gjentar at målet er å skape en ledende aktør innen hybride IT-løsninger, altså med leveranser i en miks av lokalt installerte løsninger og nettskyen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

HPE jakter vekst og verdier for aksjonærene sine gjennom å forenkle, og bli en mer renskåret virksomhet. Deres nylige oppkjøp av SGI (Silicon Graphics International) er ledd i denne planen.

Strategien handler om å gjør seg mest mulig relevant som leverandør av moderne IT-løsninger, inkludert maskinvare og programvaredefinert infrastruktur til bruk både i kundenes datarom, så vel som i nettskymiljø eller en miks av disse.

Programvare for datasentre

De som måtte tro at HPE slutter helt med programvare, må tro om igjen.

– Jeg ønsker å være krystallklar, vi gir ikke opp programvare. Det er fortsatt en avgjørende del av vår strategi framover, men vi trenger de rette ressursene for å lykkes i våre markeder. Nå skal vi forsterke satsingen på programvarefunksjonalitet til våre infrastrukturløsninger, for å differensiere tilbudet, og med funksjonalitet som er kritiske i et skymiljø, sier konsernsjef Whitman.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.