Britisk Tono gir bort musikk med vannmerke

Opphavsrettighetsorganisasjonene går nye veier for å få has på piratkopieringen fra nettet. Nå er det mulig å laste ned musikk med CD-kvalitet som ikke kan kopieres over på en CD.

The Performing Rights Society (PRS) og the Mechanical Copyright Protection Society (MCPS) startet nettstedet MusicTrial i begynnelsen av september i år. Her kan brukerne laste ned gratis musikk fra et utvalg av artister.

Britiske Internet Magazine skriver at musikken utløper etter 90 dager og at hensikten med prosjektet er å vise en fullstendig konservativ musikkindustri hva som egentlig er mulig online.

PRS og MCPS har gitt musikkstykkene digitale vannmerker slik at det ikke går an å kopiere dem over på en uinnspilt CD - samtidig som man eventuelt kan tracke musikken i tilfelle misbruk. Organisasjonene samarbeider med selskapet Liquid Audio og brukerne må ha lastet ned selskapets programvare MusicPlayer for å kunne benytte tilbudet.

Mark Isherwood er teknologidirektør i opphavsalliansen og mener at det trengs nye måter man må beskytte de som sitter med opphavsrettighetene. Han mener det har vært for mye politivirksomhet:

- Hittil har organisasjonene fokusert på å hindre bruk av ulisensiert musikk på nettet.Det har ikke vært noe fokus på å finne brukervennlige lisensløsninger for dem som ønsker holde seg innenfor lovverket, sier han til Internet Magazine.

Til toppen