FORBRUKERTEKNOLOGI

Brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox

– Ikke grunnlag for avtale, og Altibox-kunder mister TV 2-tilgang fra 1. april, sier TV 2. – Et rent PR-utspill, svarer Altibox.

Det er brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox. Dermed risikerer Altibox-kundene å miste TV 2-kanaler fra 1. april.
Det er brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox. Dermed risikerer Altibox-kundene å miste TV 2-kanaler fra 1. april. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa/NTB
23. mars 2022 - 12:30

TV 2 varslet onsdag Altibox om at de avslutter forhandlingene om ny distribusjonsavtale. Den inneværende avtalen går ut 31. mars, og TV 2 sier i en pressemelding at det ikke er grunnlag for en ny avtale.

Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 beklager overfor seerne som vil miste tilgang til TV 2s lineære kanaler. TV 2 skriver at de onsdag har opplyst sine ansatte og samarbeidspartnere om at det «dessverre ikke blir noen ny avtale».

Altibox åpne for samarbeid

– Vi opplever dette som et rent PR-utspill fra TV 2, sier kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Altibox til Kampanje.

Altibox har over 530.000 TV-kunder, og Veggeland påpeker at over én million seere ville mistet TV 2-tilgangen dersom det ikke nås en avtale. Han forteller at Altibox er overrasket over hva TV 2 sier nå «ut fra hva de har sagt tidligere».

– Vi er fortsatt åpne for et samarbeid med TV 2 og har et ønske om å være konstruktive og finne gode løsninger, sier Veggeland.

Det er fremdeles én uke til forhandlingsfristen går ut.

TV 2: – Ikke et PR-utspill

Overfor Kampanje avviser kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 at de har kommet med et PR-utspill.

– Nei, på ingen måte. Vi er ikke i konflikt, vi har avsluttet samarbeidet og er ikke lenger i forhandlinger. Da kan det heller ikke være forhandlingstaktikk, sier Willand, og fortsetter:

– Det er ikke en PR-strategi hver gang man sender ut en pressemelding. Det er fordi vi har noe viktig å si.

Kommunikasjonsdirektøren mener det ikke er «grunn til å tro» at partene kommer til enighet før 1. april.

Telenor-kunder mistet tilgang

Dette er ikke første gang partene er i konflikt: I november i fjor vant TV 2 over Altibox i retten, da Oslo tingrett ga kanalen fullt medhold i deres krav om en egen knapp for TV 2 på Altibox' fjernkontroller.

Dersom partene ikke kommer til enighet i denne omgang, ville det heller ikke blitt første gang at seere mister tilgang til TV 2s kanaler. I fjor førte forhandlinger mellom TV 2 og Telenor til at over én million TV-seere mistet tilgangen til TV 2-kanalene i rundt sju uker. Partene ble enige om ny avtale 21. januar i år.

Om Altibox-kundene nå mister tilgang til TV 2s lineære flater, vil fremdeles TV 2-appen vil være tilgjengelig for Altibox-kundene.

I en ny rapport advarer FN mot misbruk av KI-teknologi til å øke spredningen av usannheter om nazistenes drap på mer enn seks millioner mennesker under andre verdenskrig
Les også

FN: KI kan misbrukes til å fornekte jødeutryddelsene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.