Bruk av India fremdeles sjeldent i Europa

Det er en myte at Europa outsourcer har flyttet så mye IT-jobber til India, viser nye tall.

Bruk av India fremdeles sjeldent i Europa

Det er en myte at Europa outsourcer har flyttet så mye IT-jobber til India, viser nye tall.

Det har vært mye snakk om flytting av IT-jobber til India, både på grunn av mulighetene det skaper og på grunn av frykten dette skaper blant ansatte i europeiske IT-bransje.

Oppmerksomheten rundt dette ganske nye fenomenet er kanskje berettiget, men foreløpig er ikke tallene så store, det viser tall fra den indiske IT-bransjeorganisasjonen Nasscom.

Fremdeles dominerer USA og England voldsomt. 65 prosent av omsetningen til outsourcingsbransjen i India kommer fremdeles fra amerikanske kunder. Og av selskapene som har satt opp egne kontorer, dominerer de store amerikanske selskapene som IBM, Oracle, Microsoft og Dell.

Totalt står Europa for rundt 25 prosent, men trekker man fra England, står ikke kunder fra resten av Europa for mer enn 12-13 prosent av den de indiske outsourcings-ansatte.

Dette forteller Kiran Karnik, sjef for Nasscom til IDG News.

Bremsene er ikke overraskende - USA og England var tidlig ute på grunn av sitt engelske språk og eksisterende sterke bånd særlig i England til India. Resten av Europa har uten disse vært trege og fortsatt har bare et mindre antall kunder satt ut jobber til indiske selskaper her i Norge.

Til toppen