FORBRUKERTEKNOLOGI

Bruk dagens hovedkort med ny AMD-prosessor

Selv om AMDs Phenom-prosessorer får ny sokkel, kan mange av dagens hovedkort benyttes.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. sep. 2007 - 12:11

AMD kommer mot slutten av året med en ny generasjon prosessorer for stasjonære PC-er. Prosessorene, Phenom, leveres med støtte for sokkelen AM2+, som er en videreutviklet utgave av dagens AM2-sokkel.

Vanligvis betyr et slikt sokkelbytte at både prosessor og hovedkort må byttes samtidig i PC-er som oppgraderes. Dette er ikke tilfellet med Phenom.

Hovedkortprodusenten Asus skriver på denne siden at en rekke av dagens hovedkort med AM2-sokkelen kan benyttes sammen med Phenom. Det samme gjelder trolig tilsvarende hovedkort fra andre produsenter.

    Les også:

For selv om AM2+-sokkelen åpner for en del ny og viktig funksjonalitet, kan prosessorer med støtte for AM2+-sokkel brukes også sammen med hovedkort med AM2-sokkel. I tillegg kan dagens prosessorer med støtte for AM2-sokkelen benyttes samme med hovedkort med AM2+-sokkelen. Dette betyr at PC-brukere kan kjøpe et AM2+-kompatibelt hovedkort i dag, sammen med dagens AM2-kompatible prosessorer, og oppgradere til Phenom på et senere tidspunkt, uten å måtte bytte ut hovedkortet. Det første AM2+-hovedkortet til Asus, M2A-VM, ble nylig lansert.

Funksjonaliteten som kun gjøres mulig dersom både prosessor og hovedkort støtte AM2+-sokkelen, er muligheten for adskilte spenningsnivåer for prosessorkjerner og minnekontroller og støtte for sammenkoblingsteknologien HyperTransport 3.0, som er nesten dobbelt så rask som dagens 2.0-utgave.

Man taper altså ytelse på å benytte den eldre teknologien, men får muligheten til å dele opp oppgraderingen i to trinn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.