Bruk GMail som «Exchange Server»

Nytt program lar Outlook-brukere droppe dyre Exchange-lisenser, og bruke GMail som serverløsning.

Bruk GMail som «Exchange Server»

Nytt program lar Outlook-brukere droppe dyre Exchange-lisenser, og bruke GMail som serverløsning.

Mange som bruker Microsofts mest avanserte e-postprogram, Outlook, benytter denne selv om de ikke har tilgang til den motparten, Exchange. Dette gjelder ikke minst brukere i mindre bedrifter, samt privatpersoner. Likevel kan disse ha behov for noe av funksjonaliteten Exchange tilbyr, blant annet sentral lagring av dataene og synkronisering av dataene mellom flere enheter.

Selskapet Cemaphore Systems har denne våren kjørt en begrenset betatest av et kommende tillegg til Outlook. Produktet, MailShadowG (MailShadow for Google Apps), skal tilby sanntids synkronisering mellom Outlook og Gmail og andre Google-tjenester. Støtte for lignende tjenester fra andre leverandører skal introduseres senere.

MailShadowG skal kunne synkronisere både e-post, kalender og kontakter. Det skal heller ikke være noe som hindrer en bruker i å sette opp en løsning som gir indirekte Exchange-tilgang via Gmail og Outlook med MailShadowG. Dette kan være nyttig dersom man benytter enheter som har støtte for Gmail, men ikke Exchange.

Den første betarunden hadde fire ganger så mange deltakere som først planlagt. Det er ifølge Betanews ventet at MailShadowG vil komme i en Beta 2-utgave i juni. Selskapet søker nå etter flere betatestere.

Også for større bedrifter kan Cemaphore Systems' løsning være interessant, dersom behovet for funksjonalitet ikke er større enn det som tilbys med MailShadowG. Cemaphore Systems mener selv at løsningen kan fjerne bedrifters behov for å ha egen infrastruktur knyttet til e-posthåndteringen.

En video om hvordan MailShadowG fungerer, finnes her.

Det er ikke klart når MailShadowG vil komme i salg eller hva løsningen vil koste.

Til toppen