Bruk mobilen som betalingsterminal

PayPal introduserer iZettle-konkurrent som også fungerer med Android.

Applikasjonen som brukes sammen med PayPal Here fungerer tilsynelatende omtrent som et kasseapparat.
Applikasjonen som brukes sammen med PayPal Here fungerer tilsynelatende omtrent som et kasseapparat. (Bilde: PayPal YouTube-video)

PayPal introduserer iZettle-konkurrent som også fungerer med Android.

At smartmobiler kommer til å bli et mye brukt grensesnitt i forbindelse med betaling av varer og tjenester i framtiden, virker temmelig opplagt. For tiden lanseres det stadig nye løsninger. Men akkurat hvilken eller hvilke løsninger man vil sitte igjen med når stormen har lagt seg, er høyst uklart. Det mest omtalte systemet er basert på kontaktfrie betalingsterminer og smartmobiler med NFC-teknologien (Near Field Communication), hvor betalingskort og mye annet man vanligvis oppbevarer i lommeboken, lagres i en virtuell utgave i mobilen.

Men dette avhenger av at utsalgsstedet har en egnet betalingsterminal. Det er ikke sikkert at ballongselgeren på gatehjørnet har dette.

I slutten av februar kunngjorde svenske iZettle at selskapet kortleser, som kan monteres på en iPhone eller iPad, er gjort tilgjengelig i Norge. Enheten skal være spesielt egnet for privatpersoner og mindre bedrifter. Selve enheten tilbys gratis. iZettle tar i stedet betalt per transaksjon.

PayPal Here kan brukes sammen med iPhone og Android-baserte smartmobiler.
PayPal Here kan brukes sammen med iPhone og Android-baserte smartmobiler. Bilde: PayPal

I går kunngjorde PayPal, som tidligere har lansert applikasjonsbaserte betalingsløsninger som ikke krever annen maskinvare enn det smartmobiler allerede er utstyrt med, en løsning som minner veldig om iZettles. Forskjellen er at «PayPal Here», som PayPals løsning kalles, også støtter betaling direkte fra brukens PayPal-konto. Dessuten leser PayPals løsning magnetstripen på kortet, men iZettle leser den sikrere brikken.

PayPal Here akseptere i tillegg sjekker (kun i USA) og utstede elektroniske fakturaer. I første omgang støttes enheten av iOS-enheter, men skal også bli tilgjengelig for alle Android-baserte enheter.

Kortleseren kobles til hodetelefonkontakten til mobilen.

Også PayPal Here tilbys gratis. PayPal krever dessuten noe mindre per transaksjon enn det iZettle gjør, spesielt ved små beløp. Men det er visse unntak fra regelen.

I første omgang skal PayPal Here kunne brukes i USA, Canada, Hong Kong og Australia, men det loves den løsningen vil bli tilbudt i Storbritannia og andre europeiske land om ikke lenge.

    Les også:

Til toppen