Bruk RFID til finne igjen nøkler og barn

RFID-brikker dukker nå opp i konsument-produkter. Denne nøkkel-finneren og barnevakten har nok mange drømt om.

Bruk RFID til finne igjen nøkler og barn

RFID-brikker dukker nå opp i konsument-produkter. Denne nøkkel-finneren og barnevakten har nok mange drømt om.

Systemer for å lese og lokalisere RFID-brikker ble laget for å holde styr på varer, men brikkene blir tatt i bruk til stadig ny områder for å holde styr på hvor personell, pasienter, bøker og utstyr.

Nå har kanskje det første private RFID-utstyret kommet i salg. Engelske Loc8tor hevder at deres lokaliseringsviser bruke RFID-brikker.

Produktet fremstår som rett ut av både en James Bond-film og drømmene til nok ganske mange mennesker på den vestlige verden. For lommebok, nøkler, fjernkontroller og annet har en lei tendens til å bli borte i rotet, men kan nå gjenfinnes med Loc8tor.

Selskapet selger en håndholdt lite PDA-lignende enhet med en skjerm som viser retning og avstand til brikken du vil søke etter. Man kan programmere inn hva man har festet de RFID-baserte plastbrikkene til og således bla opp "Nøkkelknippe" og søke. Hver enhet kan knyttes til 24 RFID-brikker.

I fritt terreng har systemet en rekkevidde på 180 meter, oppgir selskapet. Peile-enheten gir retning mens brikken selv begynner å lage lyd.

Enhenten finnes i to versjoner - en til 670 kroner og en til 1200 kroner. Den mer avanserte enheten forteller deg om brikkene forlater området, for eksempel hvis de er stjålet.

Brikkene, her visst ved siden av en binders, finnes i to versjoner, en for vanlige gjenstander og en for det sikkerhetsfokuserte amerikanske markedet - du kan feste en knapp på et barn og barnet kan selv trykke på panikk-knappen og varsle deg.

Her kan du lese mer om Loc8tor:

Til toppen