BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT diskuterer fusjon med fusjonsbyder

British Telecom (BT) har gitt opp en mulig fusjon med MCI, men er nå istedet i fusjonsforhandlinger med GTE, et av selskapene som la inn bud på MCI.

Frode Eriksen
28. nov. 1997 - 17:29

Det er USA Today, som fredag skriver at BT har startet fusjonsforhandlinger med GTE. Ifølge avisen vurderer BT et dobbelt kjøp, I tillegg til GTE, et mindre telekomselskap som Teleport Communications eller Intermedia. Representanter for BT har allerede vært i samtaler med to av Baby-Bell selskapene, Bell Atlantic og SBC Communications.

Talsmann for BT, Jim Barron, sier til USA Today at BT har vært i samtaler med flere nord-amerikanske telekomselskap om muligheter for fremtidig partnerskap, men at en avtale ikke vil bli undertegnet før WorldCom/MCI-avtalen er i havn. Dette kan skje så tidlig som i første kvartal 1998, senest i tredje kvartal, alt avhengig om hvor lang tid de amerikanske telemyndighetene og justisdepartementet bruker på å granske fusjonen.

GTE er BTs klare favoritt i valget av amerikanske samarbeidspartnere, både av kulturelle og teknologiske årsaker. GTE har dessuten mange av de markedsmessige fordelene som MCI hadde. GTE har gjort det godt innenfor langdistansetelefoni med over 1 million kunder, de fleste på AT&Ts bekostning.

Det har tidligere blitt kjent at AT&T har sett på GTE som en mulig oppkjøpskandidat, av de samme årsakene som BT tydeligvis ser i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.