BT diskuterer fusjon med fusjonsbyder

British Telecom (BT) har gitt opp en mulig fusjon med MCI, men er nå istedet i fusjonsforhandlinger med GTE, et av selskapene som la inn bud på MCI.

British Telecom (BT) har gitt opp en mulig fusjon med MCI, men er nå istedet i fusjonsforhandlinger med GTE, et av selskapene som la inn bud på MCI.

Det er USA Today, som fredag skriver at BT har startet fusjonsforhandlinger med GTE. Ifølge avisen vurderer BT et dobbelt kjøp, I tillegg til GTE, et mindre telekomselskap som Teleport Communications eller Intermedia. Representanter for BT har allerede vært i samtaler med to av Baby-Bell selskapene, Bell Atlantic og SBC Communications.

Talsmann for BT, Jim Barron, sier til USA Today at BT har vært i samtaler med flere nord-amerikanske telekomselskap om muligheter for fremtidig partnerskap, men at en avtale ikke vil bli undertegnet før WorldCom/MCI-avtalen er i havn. Dette kan skje så tidlig som i første kvartal 1998, senest i tredje kvartal, alt avhengig om hvor lang tid de amerikanske telemyndighetene og justisdepartementet bruker på å granske fusjonen.

GTE er BTs klare favoritt i valget av amerikanske samarbeidspartnere, både av kulturelle og teknologiske årsaker. GTE har dessuten mange av de markedsmessige fordelene som MCI hadde. GTE har gjort det godt innenfor langdistansetelefoni med over 1 million kunder, de fleste på AT&Ts bekostning.

Det har tidligere blitt kjent at AT&T har sett på GTE som en mulig oppkjøpskandidat, av de samme årsakene som BT tydeligvis ser i selskapet.

Til toppen