BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT/MCI søker FCC

Britiske BT og amerikanske MCI har nå sendt søknaden den amerikanske kommisjonen for blant annet telekommunikasjoner. Om kommisjonen vender rommelen ned for BTs aksjeoppkjøp er sjansene store for det det ikke blir noe av handelen slik den foreligger.

Frode Eriksen
5. des. 1996 - 14:30

British Telecom (BT) og MCI mener at den nye alliansen, som kalles for Concert, vil gi bedre internajonal konkurranse og lavere priser for kundene. Telenor har fra før et samarbeid med BT, som også inkluderer Tele Danmark. Dette samarbeidet har blant annet avstedkommet det svenske Telenordia.

Det var 3. november BT og MCI offentliggjorde planene som fører til at BT overtar de resterende 80 prosentene av aksjene i MCI, der BT allerede eier 20 prosent. Aksjekjøpet vil koste BT anslagsvis 150 milliarder kroner.

Den nye alliansen forventes å omsette for rundt 300 milliarder kroner, og vil bli den nest største telekom-gruppen i verden etter amerikanske AT&T.

Blant argumentene Concert presenterer til fordel for fusjonen er konkurranse på det amerikanske lokalmarkedet som igjen vil gi lavere priser på teletjenestene. Om oppkjøpet godkjennes blir det første gang et utenlandsk selskap får full tilgang til det amerikanske telemarkedet.

Forrige gang BT handlet MCI-aksjer i 1993 betalte selskapet 27 milliarder kroner for 20 prosent av MCI-aksjene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.