BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT-topp trapper ned

Styreleder i British Telecom, Sir Iain Vallance, trapper ned og blir fra i sommer styreleder i selskapet på deltid.

Frode Eriksen
12. feb. 1998 - 16:17

To personer fremfor noen har de siste årene jobbet hardt for å gjøre British Telecom til et internasjonalt selskap, toppsjef Sir Peter Bonfield og styreleder Sir Iain Vallance.

De siste to årene har det imidlertid stoppet opp med planene om å ekspandere utenfor Europa. For to år siden mislyktes overtakelsen av Cable&Wireless. Et halvt år etter, høsten 1996, fosøkte BT sitt hittil største kupp; å kjøpe 80 prosent av den amerikanske telekomoperatøren MCI, der selskapet fra før eide 20 prosent. Dette skulle bli kronen på verket og skape grunnlaget for Concert, en global teleallianse med solid virksomhet på begge sider av Atlanterhavet.

I fjor høst glapp imidlertid MCI ut av BTs hender, etter at både WorldCom og GTE hadde lagt inn høyere bud. WorldCom ser imidlertid ut til å gå seirende ut av handelen, etter at MCI-styret har anbefalt aksjonærene den løsningen som den beste.

Vallance var tidligere konsernsjef i BT i ti år, før han ble etterfulgt av Bonfield for to år siden. I en pressemelding fra BT sier Vallace at han nå velger å trappe ned, nå som selskapet har fått en stabil toppledelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.