BT vil satse stort på TV over telenettet

Engelske British Telecom skjelver under gjeldsbyrden og vurderer nå både å dele selskapet i to og en storstilt satsing på TV over telenettet.

Engelske British Telecom skjelver under gjeldsbyrden og vurderer nå både å dele selskapet i to og en storstilt satsing på TV over telenettet.

British Telecommunications PLC (BT), Englands svar på Telenor, hadde mye gjeld og pådro seg enda mer for å skaffe seg en UMTS-lisens. Krisen i selskapet er nå blitt så dyp at man vurderer en total splitting av selskapet med et salg av hele fastnettet.

For tilbudet ligger på bordet: Den tyske banken WestLB tilbød i sommer 25 milliarder pund for BTs fastnett. Ifølge den britiske avisen The Observer er banken frempå igjen og tilbyr et forskudd på syv milliarder pund.

Men BT-sjef Ben Verwaayen avviser tilbudet. For ifølge andre kilder vurderer Verwaayen og styret en storstilt satsing på TV-distribusjon over sitt telenett. Og da kan ikke selskapet selge nettet. Flere amerikanske og engelske selskaper har vist at det både er teknisk og økonomisk mulig å dele ut video over ADSL-linjer. Samtidig har de store amerikanske innholdsprodusentene siden sommeren snudd og åpnet opp for video-på-bestilling.

Styreformann i British Telecom forteller til avisen The Sunday Times at BT sannsynligvis i løpet av to år vil spre video over sitt telenett.


BT kan være distributør for andres innhold eller kan starte egen innholdsproduksjon, sier styreformann Christopher Bland.

Bland forteller at et av hovedmålene for BT i år er å definere selskapets forhold til TV- og filmbransjen.

Til toppen