BTs eiere sier ja til MCI-kjøp

Med solid flertall sa generalforsamlingen i British Telecom (BT) ja til at selskapet kjøper 80 prosent av aksjene i den amerikanske teleoperatøren MCI.

Med solid flertall sa generalforsamlingen i British Telecom (BT) ja til at selskapet kjøper 80 prosent av aksjene i den amerikanske teleoperatøren MCI.

BTs aksjeeiere støtter helhjertet opp om den planlagte fusjonen med MCI, for å etablere det globale televerket Concert. På tirsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte 99 prosent for en fusjon, etter at selskapets styreleder Sir Iain Vallance sa:

- Hvis BT skal utvikle seg og vokse, ligger de beste mulighetene i et samarbeid med MCI i Concert. Dette vil gi fordeler for både kunder og eiere, fordeler vi ikke kunne oppnå hver for oss.

- Det er nå vi har sjansen til å etablere Concert, og en av de største mulighetene noen sinne til å gjøre Concert til et av de største selskapene på slutten av tusenåret., og et av de største for det neste årtusenet.

Vedtaket i BTs generalforsamling følger et lignende vedtak i MCI som er to uker gammelt, der 77 prosent av aksjeeierne stemte for et BT-oppkjøp.

Det nye selskapet vil kombinere de to selskapenes fordeler; BTs solide finansielle posisjon og MCIs ekspertise på konkurranse fra det amerikanske markedet. De to selskapene skal fortsette å markedsføre sine tjenester under hver sine varemerker i sine respektive hjemmemarkeder, men skal erobre markedsandeler i resten av verden under Concert-merket.

BT offentliggjorde sine oppkjøpsplaner 3.november i fjor, og en fusjon skal etter planen avsluttes til høsten.

Men før det gjenstår godkjennelse av EU-kommisjonen, amerikanske telemyndigheter (FCC - Federal Communications Commission ) og det amerikanske justisdepartementet.

Til toppen