Bull med egen variant av IBMs "Turbo"

Bull har lansert sin egen variant av IBMs superserver basert på fra seks til 24 PowerPC RS64-prosessorer. Bull legger til egne opplegg for lagringsnett og support.

Bull har lansert sin egen variant av IBMs superserver basert på fra seks til 24 PowerPC RS64-prosessorer. Bull legger til egne opplegg for lagringsnett og support.

Bull publiserer ikke testresultater, men anslår ytelsen til toppmodellen med 24 prosessorer til 215.000 transaksjoner per minutt. Det er 5000 færre enn IBMs tall.

Prosessoren er den samme som i IBMs nye "Turbo", det vil si eServer pSeries 680. Prosessoren kombinerer kobberteknologi med isolerende lag mellom silisiumlagene, kjent som "silicon on insulator" eller SOI.

Prosessorer leveres i pakker på seks. Et opplegg tilsvarende IBMs gjør det mulig å installere en prosessorpakke, og aktivere dem - og betale for dem - to og to om gangen. I likhet med IBM kan også Bull levere maskinen i november.

Samtidig kunngjør Bull økt fleksibilitet på lagringssiden gjennom lagringssystemet DAS 4500 kombinert med AIX SAN Manager versjon 2. Systemet kan betjene et antall ulike serverplattformer samtidig.

Et annet salgsargument gjelder klyngeprogtramvaren HACMP 4.4 som kan forene flere Escala i svært robuste løsninger. Programvaren tilbyr også dataspeiling mellom HACMP-klynger uten avstandsbegrensning mellom de fysiske installasjonene.

På supportsiden lanserer Bull et nytt program kalt "We Commit". Det består blant annet av et tjenestenivågaranti, der Bull forplikter seg til å sørge for at maskinvaren holder responstiden til visse applikasjoner under et avtalt maksimum.

Til toppen