RESULTATERFINANS

Bunnskrapt kasse i Sportus

For tre måneder siden fikk e-handelsselskapet Sportus i Sverige 20 millioner kroner fra eierne. Nå er pengene borte, og selskapet har kontaktet juridisk rådgivning for å se hva man kan gjøre med restene.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. jan. 2001 - 05:03

Det svenske konsulentselskapet Result Ventures, som ikke bare gir råd, men også penger, har problemer for tiden. For ikke lenge siden måtte selskapet si opp flere ansatte ved hovedkontoret i Sverige. Men det gjør ikke saken bedre at en av selskapets største investeringer, e-handelsselskapet Sportus, er på vei mot skifteretten.

Lederen for Sportus er sint på sine eiere: Han er bitter fordi Result ikke stilte opp med mellomfinansiering.

Og det ser absolutt mørkt ut for Sportus. Selskapets kasse er bunnskrapt, og de fem millioner kronene de skulle få fra sin største investor, Result Venture, kom aldeles ikke på grunn egne pengeproblemer.

- Ettersom Result Ventures mislykkes med sin egen finansieringsrunde i høst, fikk vi ikke de fem millioner kronene vi ble lovet. Jeg vil påstå at om vi hadde fått disse pengene, kunne vi ha kommet oss til lønnsomhet, sier Håkon Ström, administrerende direktør i Sportus, til Dagens Industri.

Han legger til at det ennå ikke er sikkert at selskapet ikke får penger fra Result.

Result Ventures, som ble grunnlagt av den kjente entreprenøren Ola Ahlvarsson (blant annet som grunnla Boxman), eier 45 prosent av Sportus. Kjell Spångbergs investeringsselskap, Emerging Technologies, eier også en andel i selskapet.

Selskapet har fått omtrent 46 millioner svenske kroner i aksjekapital, samt et løpende lån på ti millioner kroner fra Result Ventures, som blir betalt ut etter behov til den daglige drift.

Ifølge selskapet er det ikke kundesvikt som er skyld i problemene. Ström sier til Dagens Industri at det i desember var en ordremasse på seks millioner kroner. Men på grunn av likviditetsbrist var det ikke mulig å få sendt ut varene - dermed uteble leveransene og inntekter.

En plan for å redde stumpene skal bli presentert aksjeeierne innen tre-fire uker. Det anslås at selskapet trenger mellom 3,5 og 7 millioner kroner for å dekke utgiftene på kort sikt.

Dagens Industri melder at selskapet skylder 32 millioner kroner, mens tilgjengelige midler (kundefordringer og lager) er omtrent på samme nivå. Sportus tapte 45 millioner kroner på en omsetning på 42 millioner kroner i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.