IT-BRANSJEN

Bunnsolid resultat for Amazon

Amazon-aksjen steg 9 prosent etter framleggingen av kvartalsresultatet torsdag. Selskapet har så langt i år tjent mer penger enn ventet.

Amazon-sjef Andy Jassy sier selskapets reklamevirksomhet fortsetter å ha en robust vekst
Amazon-sjef Andy Jassy sier selskapets reklamevirksomhet fortsetter å ha en robust vekst Foto: Jordan Strauss/AP/NTB
28. apr. 2023 - 07:08

Netthandelgiganten hadde en omsetning på 127,4 milliarder dollar i første kvartal av 2023, tilsvarende over 1.352 milliarder kroner.

Det er en vekst på 9 prosent fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 116,4 milliarder dollar. Analytikere hadde spådd en omsetning på 124,5 milliarder dollar.

Amazon kan dermed pryde seg med et overskudd på 3,2 milliarder dollar mellom januar og mars i år, noe som er høyere enn det som var spådd.

Amazon-sjef Andy Jassy sier selskapets reklamevirksomhet fortsetter å ha en robust vekst og at det delvis kan forklares med investeringer i AI-teknologi skreddersydd til kunder, melder CNBC.

Amazon kutter samtidig en rekke stillinger. I mars kunngjorde Jassy at selskapet vil kutte 9000 stillinger, i tillegg til de 18.000 som ble kuttet i januar.

Amazon hadde i fjor høst rundt 1,5 millioner ansatte, og en stor del av dem jobbet i selskapets lagre.

Koronapandemien førte til økt netthandel, og selskapet ansatte mange nye. Da pandemien avtok, sank også omsetningen og overskuddet.

Illustrasjonsbilde.
Les også

Over 20 milliarder i bot

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.