Dataangrep

Byggvarehuset Bauhaus rammet av hackerangrep

Har begrenset tilgang til datasystemene, men holder likevel åpent.

Bauhaus-kjeden er rammet av et alvorlig dataangrep.
Bauhaus-kjeden er rammet av et alvorlig dataangrep. (Foto: Bauhaus)

Har begrenset tilgang til datasystemene, men holder likevel åpent.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Bauhaus, den tyske byggevarekjeden som også har to butikker i Norge, ble lørdag 19. juni rammet av et dataangrep. Dette har ført til at en rekke av tjenestene som selskapet tilbyr eller selv benytter, ikke fungerer. 

Det er i den danske versjonen av statusmeldingen som vises på nettstedene til Bauhaus, at det framgår at det dreier seg om at alvorlig hackerangrep. I den norske versjonen er det bare oppgitt at selskapet har tekniske problemer. Uansett er det tydelig at problemene gjelder på tvers av flere land. 

Tjenester ute av drift

Bauhaus innrømmer i meldingene at problemene som har oppstått, er store, men understreker at varehusene er åpne som vanlig. 

Det som først og fremst er merkbart for kundene, er at mulighetene for å bestille og handle i nettbutikken til Bauhaus, er stoppet. Også tjenester som telefonen hos kundeservice, kundeordre i varehusene, «klikk og hent», leie av maskiner samt oppdatering av lagerstatus – både på nett og i de fysiske butikkene – er ute av drift. Det er også ventet lengre leveringstider enn normalt. 

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen