RESULTATERFINANS

CAG blottlegger verdiene

Computer Advances Group har gjennomført en emisjon som priser datterselskapet CAG LAN International (Lani) til 200 millioner. Lani skal etter planen børsnoteres som eget selskap i løpet av 1998.

Eirik Flaa
22. des. 1997 - 16:21

Computer Advances Group har gjennomført en rettet emisjon på 20 millioner kroner mot en utenlandsk institusjonell investor i sitt datterselskap CAG LAN International (Lani). Lani selger reklamestyringsprogramvaren Digital Traffic & Billing for kabel-TV, radio og sattellittsendinger, og henvender seg til et globalt marked. CAG består også av to andre datterselskaper; CAG Medea og Soft Con.

- Etter planen skal de tre delene børsnoteres hver for seg. Lani vil trolig bli notert i løpet av 1998, mens det kan drøye noe lenger med Medea og SoftCon, sier styreformann i CAG, Sjur Svaboe, til digi.no. Etter emisjonen eier CAG 90 prosent av aksjene i Lani, som i henhold til den samme emisjonen er priset til 200 millioner kroner. I følge fredagens sluttkurs på 63,50 kroner er hele CAG konsernet priset til 231 millioner kroner. Dette priser selskapets øvrige virksomheter, Cag Medea og SoftCon, til 51 millioner kroner, til tross for at SoftCon med sine 150 ansatte står for størstedelen av omsetningen.

Svaboe forklarer at årsaken til oppsplittingen av konsernet i første rekke er gjort med tanke på å fokusere virksomheten, hvilket har vært et viktig kriterium for den utenlandske investoren.

- Investoren var interessert i Lani, men så helst at vi skilte ut virksomheten fra de øvrige, sier Svaboe.

Kursen på CAG beveget seg noe opp etter nyheten om emisjonen, og ligger i skrivende stund på 66 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.