BEDRIFTSTEKNOLOGI

CAG kvitt problembarnet

Computer Advances Group har solgt sitt problembarn ScanMac Wæraas til Digital Invest AS. CAG får tre millioner kroner i tillegg til en kjøpsopsjon på tre millioner aksjer i Digital Invest for selskapet.

Eirik Flaa
26. aug. 1997 - 12:17

Computer Advances Group (CAG) har endelig klart å kvitte seg med ScanMac Wæraas (SMW), som har vært en solid utgiftspost for konsernet. I tillegg til store underskudd har ScanMac Wæraas påført CAG kostnader i forbindelse med vårens utfisjoneringsplaner på til sammen 14,7 millioner kroner.

Da CAG leverte halvårsresultatet i sommer var den første utfisjoneringsplanen skrinlagt, etter at konsortiet som hadde sagt "ja, takk" til å overta ScanMac Wæraas plutselig snudde i døra. Fisjonsplanene kostet i følge halvårsresultatet 14,7 millioner kroner i omstrukturering og fakturerering fra utenforstående konsulenter og advokater, noe som ga et stygt utslag på et resultat som fra før ikke kunne betegnes som annet enn svært dårlig.

Strategien fra CAGs side har hele tiden vært å kvitte seg med SMW, ettersom virksomheten - som er systemintegrasjon i grafisk bransje - faller utenfor konsernets kjernevirksomhet. Nå har selskapet klart dette, og det overtakende selskap blir Digital Invest A/S som skal betale tre millioner kroner i tillegg til tre millioner aksjer i Digital Invest for selskapet.

Bak Digital Invest står investorene Gitle Dysjaland, Sjur Svaboe og den sveitsiske M.M.Warburg Bank.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.