JUSS OG SAMFUNN

Canada ber Meta åpne for deling av nyheter om skogbranner

Canada ber Facebook-eier Meta gjeninnføre muligheten for å dele nyheter, så folk kan dele informasjon om skogbrannene vest i landet.

Canadiske myndigheter krever at Meta åpner for at brukerne igjen kan dele nyheter, inkludert informasjon om skogbrannen som herjer i Northern Territories.
Canadiske myndigheter krever at Meta åpner for at brukerne igjen kan dele nyheter, inkludert informasjon om skogbrannen som herjer i Northern Territories. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press /AP/NTB
19. aug. 2023 - 08:27

Nylig fjernet Meta muligheten til å dele nyhetsartikler etter at Canada innførte en lov som krevde at nettgigantene betalte mediene for dette innholdet.

Noen av dem som har rømt fra skogbrannen nær den avsidesliggende byen Yellowknife, har klaget over at de ikke kan dele viktige opplysninger om brannene i sosiale medier.

– Det Meta gjør nå, er helt uakseptabelt. Vi ser at dette forbudet gjør at folk ikke har tilgang til helt nødvendig informasjon, sier samferdselsminister Pablo Rodriguez på en pressekonferanse.

– Jeg krever at Meta gjør om sin beslutning, legger han til.

En talsperson for Meta sier de har aktivert Facebooks «Safety check», en funksjonen der brukere kan melde at de er trygge etter store hendelser og naturkatastrofer. Meta eier også Instagram.

Facebook er blitt en del av hverdagen til milliarder verden rundt. Nå fyller nettsiden 20 år.
Les også

Facebook fyller 20 år som omstridt og populær pengemaskin

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.