Capgemini kvitter seg med sin prisbelønte norgessjef

Anne-Sofie Risåsen blir erstattet med en inder som hentes inn fra Sverige.

Anne-Sofie Risåsen skiller lag med Capgemini, der hun har jobbet i over 20 år fordelt på to perioder.
Anne-Sofie Risåsen skiller lag med Capgemini, der hun har jobbet i over 20 år fordelt på to perioder. (Bilde: Capgemini)

Anne-Sofie Risåsen blir erstattet med en inder som hentes inn fra Sverige.

Anne-Sofie Risåsen er ferdig som administrerende direktør i Capgemini Norge. Hun er nå på jakt etter ny jobb.

Det er en toppleder med internasjonal erfaring og samlet over 20 års fartstid hos konsulentkjempen, som nå uten nærmere forklaring er blitt byttet ut. 

Risåsen framholder at det er «etter en gjensidig enighet» med selskapet at hun slutter. De ansatte skal ha fått beskjed om lederbyttet i forrige uke.

– Capgemini er et veldig bra selskap og jeg har hatt veldig mange år der. Det er folkene og relasjonene man sitter igjen med. Det tar jeg med meg videre, sier Anne-Sofie Risåsen til digi.no.

Avløsning fra Sverige

I en kunngjøring onsdag heter det at hun er blitt "avløst". Ellers blir hun takket for innsatsen.

IT-konsulentkjempen henter inn indiske Anil Agarwal som ny toppsjef i Norge. Han kommer fra en direktørstilling i Capgemini Sverige, og har vært bosatt i Sverige de siste 16 årene.

Agarwal har bachelor i matematikk og en mastergrad i ledelse fra Bangalore. Det oppgis at han solid bakgrunn fra bransjen samt global konsulentvirksomhet.

«Synergier på nordisk nivå»

Anil Agarwal er utpekt til ny leder for Capgemini Norge.
Anil Agarwal er utpekt til ny leder for Capgemini Norge. Bilde: Pressefoto

– Fremover blir det viktig å hente ut synergier på nordisk nivå, og samtidig akselerere transformasjonsprosessen mot en sterkere globalisering. Anil er rett person for å lede selskapet gjennom denne fasen, uttaler Capgeminis nordiske leder, Leendert Venema.

Hedret med inspirasjonspris

Da Risåsen fikk opprykk i desember 2014 ble hun Capgemini Norges første kvinnelige toppsjef. Senest i sommer ble hun kåret til årets IT-kvinne av ODA-nettverket.

Selv avviser hun at det ligger noen dramatikk bak avgangen. Hvor veien går videre nå er foreløpig uvisst. Vi spør om hun tenker seg noe innen IT-bransjen.

– IT-bransjen er der jeg har erfaringen min gjennom mange år. Nå er jo IT-bransjen noe som griper inn i de fleste bransjer, som jo må forholde seg til digitaliseringen og alt som skjer. Det er et bredt nedslagsfelt. Jeg er aktiv ute i markedet og leter etter jobb nå, sier Risåsen til digi.no.

Les også vårt sommerintervju med Risåsen

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen