Cappelen ønsker også Fritt Ord-millioner

Administrerende direktør Sindre Guldvog i Cappelen vil også ha økonomisk støtte etter at konkurrenten Kunnskapsforlaget fikk et betydelig millionbeløp fra stiftelsen Fritt Ord.

Administrerende direktør Sindre Guldvog i Cappelen vil også ha økonomisk støtte etter at konkurrenten Kunnskapsforlaget fikk et betydelig millionbeløp fra stiftelsen Fritt Ord.

Kunnskapsforlaget fikk for én uke siden ti millioner kroner fra Stiftelsen Fritt Ord. Pengene skal brukes til oppdatering av databasen for Store Norske Leksikon.

Les saken her:

Nå vil Cappelen Forlag også søke penger fra stiftelsen. Administrerende direktør Sindre Guldvog bekrefter overfor NRK Kulturnytt at også de vurderer å søke penger fra Fritt Ord.

Guldvog mener stiftelsen ikke hadde forutsett hvordan dette kunne påvirke konkurransesituasjonen i forlagsbransjen.

- Vi i Cappelen har også prosjekter av nasjonalt viktig karakter som det kan være aktuelt å søke penger til, sier han til NRK.

I fjor foreslo Aschehoug og Gyldendal Norsk Forlag, som eier Kunnskapsforlaget, at Staten skulle støtte finansieringen av en elektroniske versjon av Store Norske Leksikon. For å få fortgang i saken la Fritt Ord ti millioner kroner på bordet, og ba regjeringen om å skyte inn de resterende 60 millioner kronene.

Men statsråd Kristin Clemet sa nei og uttalte at hun ikke vil velge et alternativ fremfor et annet, men utrede alle muligheter videre.

Les sakene her:


Store Norske Leksikon ble nedlagt, og 20 ansatte i redaksjonen permittert.

Nå har altså Fritt Ord likevel gitt en støtte på ti millioner kroner til utgivelse av en jubileumsutgave om tre år. Styreleder i Fritt Ord, Francis Sejersted, sier til NRK at det er en forutsetning for milliondonasjonen at eierforlagene garanterer at prosjektet faktisk blir gjennomført.

Da Kunnskapsforlaget gjerne ville ha staten med i et samarbeid, sa eierne at de ikke hadde penger. Hvorfor det ble en forandring på dette, svarer ikke Sejersted på.

- Vi la merke til det, og synes at eierforlagenes endrede holdning er positiv. Hvorfor de forandret mening må man spørre dem om, sier han til NRK Kulturnytt.

Til toppen