Catch kjøper Bluecom og utfordrer Telenor

Med et oppkjøp av konkurrenten Bluecom, haler Catch-sjef Kjell Ivar Hansen inn på Telenor.

Med et oppkjøp av konkurrenten Bluecom, haler Catch-sjef Kjell Ivar Hansen inn på Telenor.

Catch Communications har inngått avtale om å kjøpe 94,97 prosent av

aksjene i BlueCom, som hører til blant de største utfordrerne på bredbåndsmarkedet i Norge. Til sammen betalte Catch 114 millioner kroner for Bluecom.

Oppkjøpet gjør Catch til tredje største bredbåndsaktør i Norge, målt i omsetning. Kun Telenor og BaneTele er større aktør, målt i omsetning.

Med oppkjøpet av Bluecom går Catch altså forbi NextGenTel, når man ser på omsetning. Dermed blir Catch en av Telenors største utfordrere i bedriftsmarkedet for bredbåndstjenester.

Med dagens oppkjøp signaliserer Catch ambisjoner. Selskapet er et av flere som kan tenkes å legge inn et bud på BaneTele, når dette blir lagt ut til salgs til høsten. Med et oppkjøp av BaneTele vil Catch for alvor gi Telenor konkurranse på fastlinjekommunikasjon.

Til sammen vil de to selskapene ha 30.000 kunder, hvorav over halvparten er bedriftskunder. Men selv slått sammen er det langt frem til ledelsen Telenor har i markedet.

- De to selskapene utfyller hverandre svært godt. Catch har de siste årene gjennomført betydelige investeringer i nasjonal bredbåndsinfrastruktur, mens BlueCom har bygget

opp en verdifull kundebase og skapt en sterk posisjon i markedet, sier administrerende direktør Kjell Ivar Hansen i Catch.

Mer en 50 prosent av omsetningen til BlueCom er relatert til bedriftsmarkedet, og selskapet har levert en rekke større hjemmekontorløsninger til norske bedrifter.

Oppkjøpet gir forbedret kostnadsposisjon for det nye selskapet gjennom betydelige stordriftsfordeler, og gjør BlueComs planlagte utbyggingsprogram overflødig ved at

kundene flyttes over på Catchs nasjonale infrastruktur. Dette forventes å gi betydelige synergier i form av investeringsbesparelser og lønnsomhetsforbedringer.

- Vi anslår at synergiene mellom selskapene vil være 15-20 millioner kroner i 2005, sier Hansen i Catch.

BlueCom hadde i fjor en omsetning på 94,4 millioner kroner, og en driftsresultat på 4,2 millioner kroner. Catch gikk på børs tidligere i år, og selskapet hadde i fjor en omsetning på 264 millioner kroner, og resultat før skatt ble 30 millioner kroner. Catch tilbyr løsninger for bedriftskunder i hele Norge.

Til toppen