KARRIERE

CGI kutter i Norge

Flytter IT-drift ut av landet.

HARDE BUD: - Det er alltid vanskelig å ta beslutninger som bidrar til at så mange av våre gode kolleger blir overtallige, sier CGIs norgessjef Olav Sandbakken.
HARDE BUD: - Det er alltid vanskelig å ta beslutninger som bidrar til at så mange av våre gode kolleger blir overtallige, sier CGIs norgessjef Olav Sandbakken.
12. aug. 2014 - 18:38

Det er tøffe kår innen markedet for IT-driftstjenester levert fra Norge som har et relativt høyt lønnsnivå.

CGI (tidligere Logica/WM-data) velger nå å flytte ut driftstjenester til Sverige.

Rundt 60 av 540 ansatte i Norge blir overtallige som følge av samkjøringen, opplyser selskapet tirsdag ettermiddag.

Etter planen skal kuttene være gjennomført innen 1. desember.

Betingelsene fremstår som knallharde. Det blir ingen sluttpakker. Samtidig blir de som får sparken bedt om å bidra til «kompetanse- og kunnskapsoverføring på ca. tre måneder».

– Det er ingen sluttpakker knyttet til oppsigelsene. Alle får naturlig nok lønn i sin oppsigelsetid i tråd med sine ansettelseavtaler. Alle overtallige får tilbud om bistand til å få seg ny jobb fra en profesjonell aktør i omstilling og outplacement, sier CGIs kommunikasjonssjef Graciella Garmann til digi.no.

– Dette er imidlertid høyst kompetente personer som vi regner med at raskt vil kunne få seg nye, relevante jobber igjen. Vårt håp er derfor at alle har nye arbeidsgivere å gå til så snart som mulig etter at overgangsperioden hos oss er avsluttet, fortsetter hun.

Det kan bli ytterligere justeringer.

– For å kunne styrke tilbudet til kundene ytterligere, vil det som et neste skritt også bli vurdert en nærmere integrering av de norske driftstjenestene med CGIs driftsenheter i Norden, Sør-Europa og Asia, opplyser selskapet.

Tøff konkurranse fra India

Nedleggelsen av IT-driften fra Norge skjer etter at samme avdeling har måttet gjennomgå flere dype kutt de siste årene. Alle selskapets øvrige virksomheter i Norge skal imidlertid bli videreført som i dag.

– Det globale markedet for IT-driftstjenester er i stor og meget hurtig forandring. Sentralisering, konsolidering og standardisering preger i stadig økende grad markedet. Dette skyldes i stor grad stadig økende konkurranse fra driftsleverandører i spesielt India og andre lavkostland, oppgir CGI som forklaring på utflyttingen til Sverige.

CGI mener at de ved å samkjøre driften fra Sverige er i forkant av denne markedsutviklingen. Selskapet har fra tidligere valgt å samkjøre og dansk IT-drift til Sverige.

– Vanskelig beslutning

Norgessjef Olav Sandbakken sier i en uttalelse at det alltid er vanskelig å ta beslutninger som bidrar til at så mange gode kolleger blir overtallige.

– Beslutningen er like fullt basert på et behov for en tilpasning til et marked og en konkurransesituasjon i sterk endring, og et ønske om å være en global, regional og lokal leverandør av konkurransedyktige driftstjenester med god kvalitet i tiden framover, sier Sandbakken.

digi.no spurte om CGI krever at de oppsagte medarbeiderne blir tvunget til å jobbe ut hele sin oppsigelsestid. Kombinert med ingen sluttpakke, og at de må lære opp de som skal overta jobbene deres, kan det vanskelig karakteriseres som annet enn svært hårde bud.

– Det er helt normalt at medarbeidere i norske virksomheter må jobbe i sin oppsigelsestid. Vi holder oss her til ansettelseavtalene. Vi vil her selvsagt innenfor rimelighetens grenser være fleksible i forhold til medarbeidere som har behov for å gå i jobbintervjuer etc. i oppsigelsetiden, sier han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.