KUNSTIG INTELLIGENS

Chat-robot skrev tale for Danmarks statsminister

ChatGPT har inntatt det danske Folketinget. Onsdag skrev tekstroboten inneledningen til statsminister Mette Frederiksens tale.

Onsdag morgen var det skriveroboten ChatGPT som hadde skrevet innledningen til Danmarks statsminister Mette Fredriksens tale i Folketinget.
Onsdag morgen var det skriveroboten ChatGPT som hadde skrevet innledningen til Danmarks statsminister Mette Fredriksens tale i Folketinget. Foto: Emil Nicolai Helms/AP/NTB
31. mai 2023 - 10:24

– Det jeg akkurat har lest opp, har jeg ikke skrevet selv. Det har heller ikke noe annet menneske, sa Frederiksen da hun onsdag morgen talte til nasjonalforsamlingen i København på siste dag før de folkevalgte tar sommerferie.

Det var nemlig skriveroboten ChatGPT som hadde skrevet innledningen til talen hennes.

– Talen er skrevet av kunstig intelligens, og selv om ChatGPT kanskje ikke skriver prikkfritt, så er det både fascinerende og skremmende hva den får til, sa statsministeren.

Frederiksen sa under innlegget at kunstig intelligens (KI) ikke lenger ligger i framtiden, men er «en del av virkeligheten».

– Den vil forandre hele samfunnet vårt i et omfang vi ennå ikke forstår, sa hun.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.