Christoffersen mot TeliaSonera-toppen

Terje Christoffersen rykker opp fra lederstolen i TeliaSonera Danmark til toppsjef for den operative konsernenheten "Marketing, Products and Services".

Terje Christoffersen rykker opp fra lederstolen i TeliaSonera Danmark til toppsjef for den operative konsernenheten "Marketing, Products and Services".

Innsatsen den tidligere NetCom-sjefen Terje Christoffersen har gjort for Telia Sonera i Danmark blir satt pris på av konsernledelsen. Nå rykker nordmannen opp enda et hakk i hierarkiet og blir toppsjef for den operative konsernenheten "Marketing, Products and Services".

Christoffersen erstatter Harri Koponen som i dag ble utpekt til ny toppsjef for Telia Sonera International for å styrke selskapets internasjonale virksomhet. Telia Sonera International omfatter bl.a. selskapets eierandeler i den russiske mobiloperatøren MegaFon, tyrkiske Turkcell og den internasjonale carrier-virksomheten.

Som følge av Christoffersens opprykk vil de danske virksomhetene inntil videre rapportere direkte til Kenneth Karlberg som er sjef for resultatenheten TeliaSonera Norge, Danmark, Baltikum.

Nåværende sjef for Telia Sonera International, finske Aimo Eloholma, vil fortsatt ha operativt ansvar i enheten, men skal heretter rapportere til sin nye sjef Koponen.

Konsernsjef Anders Igel forklarer den nye lederkabalen i Telia Sonera med at selskapet må styrke lederskapet på den internasjonale siden som følge av den nåværende utviklingen i Russland og Tyrkia.

- Vi er svært tilfredse med at vi får Terje til hovedkontoret. Han vil bli et velkomment tilskudd til Telia Soneras ledelse. Terje har bred erfaring fra tidligere oppgaver både innen Telia Sonera og eksternt, noe som vil komme svært godt med i hans nye - for konsernet - svært viktige oppgaver.

Til toppen