BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome-beta har fått integrert Flash

Google-nettleser med bedre ytelse og støtte for mer webteknologi.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mai 2010 - 14:51

Google kom i går med en betaversjon av nettleseren Chrome som inkluderer en rekke nyheter. Det største nyheten, som har vært ventet, er at Adobes Flash Player nå er integrert i nettleseren. En stor fordel med dette er at brukeren ikke lenger trenger å måtte forholde seg til sikkerhetsoppdateringer til Flash-pluginen. Disse vil bli automatisk installert gjennom Google Update-tjenesten.

Den nye betaversjonen, som har versjonsnummer 5.0.375.29, har nå fått støtte for flere nye webteknologier.

Dette inkluderer blant annet Geolocation API, som gjør det mulig for nettleseren å forsyne nettjenester med informasjon om hvor datamaskinen befinner seg, dersom brukeren tillater dette. Dette kan utnyttes av for eksempel søketjenester til å gi brukeren mer relevante søkeresultater.

Nytt er også støtte for dra-og-slipp av filer, bedre støtte for WebSockets og App Cache.

Den nye betaversjonen skal dessuten ha støtte for synkronisering av brukerinnstillinger, i tillegg til dagens synkronisering av bokmerker. Dette betyr at slikt som temaer, hjemmeside, innstillinger for webinnhold og språk blir synkronisert mellom en brukers Chrome-installasjoner på ulike maskiner.

Google lover dessuten at JavaScript-ytelsen i denne betaversjonen skal være mellom 30 og 35 prosent høyere enn med forrige betautgave i V8- og SunSpider-testene.

Mer informasjon om betaversjonen og om hvordan man får tak i den, både til Windows, Mac og Linux, finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.