Chrome blir mer app-vennlig

Den 15. utgaven av Googles nettleser er klar.

Chrome blir mer app-vennlig
Siden som vises når man åpner en ny fane i Chrome 15. Innholdet avhenger av hva brukeren har installert.

Google kom i går med Chrome 15. Bortsett fra den sedvanlige listen med større og mindre sikkerhetshull som har blitt lappet, er det i praksis bare én nyhet i denne versjonen. Nemlig siden som vises når man åpner en ny fane.

Fram til nå har denne siden vært tredelt. Øverst har man kunnet se installerte webapplikasjoner, inkludert et ikon for Chrome Web Store/Nettmarked. Nedenfor har det vært en liste med websidene som brukeren besøker mest, mens det nederst har blitt vist en liste med innholdet i fanene som ble sist lukket.

I den nye versjonen vektlegges webapplikasjonene i langt større grad, og de vises på hele siden som åpnes i nye sider. Men nederst i fanen er det lagt til «navigasjonsetiketter» får siden til å vise de mest besøkte websidene i stedet. Det samme kan gjøres ved å klikke på pilene som vises i utkanten av siden.

Listen over nylig lukkede faner er nå flyttet ned i høyre.

Hensikten med endringen er å favorittapplikasjonene mer tilgjengelige, samt å gjøre det enklere å finne nye og interessante applikasjoner.

Noen dager før Chrome 15 ble utgitt, ble også Chrome Web Store rullet ut med et helt nytt utseende. Utvalget av nettleserutvidelser, webapplikasjoner og spill som tilbyr via nettmarkedet begynner å bli stort. Under en del av oppføringene opplyses det om antallet brukere. Mens noen brukes av bare en liten håndfull, kan andre vise til mer enn én million brukere.