BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome får anti-sporing

Google har ikke forhastet seg med «Do Not Track».

Do Not Track-støtte vil være implementert i alle de fem vanlige nettlesene innen nyttår. Opera 12 og Safari 6 fikk dette i sommer, noe som betyr at Chrome er den eneste som gjenstår.
Do Not Track-støtte vil være implementert i alle de fem vanlige nettlesene innen nyttår. Opera 12 og Safari 6 fikk dette i sommer, noe som betyr at Chrome er den eneste som gjenstår. Bilde: PantherMedia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. sep. 2012 - 12:42

Fire av de fem største nettleserne støtte i dag den kommende Do Not Track-standarden (DNT), som gjør det mulig for nettleserbrukere å si ifra om at de ikke ønsker at deres nettleser skal spores på tvers av nettsteder.

Nå gjenstår bare Google Chrome. Hvorfor Google ikke har implementert DNT tidligere, er ukjent, men det har helt siden begynnelsen vært omdiskutert hvor stor effekt DNT vil ha, siden innholds- og annonseleverandørene står helt fritt til å velge om de vil velge å følge DNT-signalet. De seriøse aktørene vil følge det, men ikke de useriøse.

Problemet med dette er at brukere kanskje vil tro at de aldri vil bli sporet dersom de velger å aktivere DNT i nettleseren. DNT utgjør dermed en falsk trygghet.

Tidligere i år ble det kjent at Google inngikk en avtale med Det hvite hus om å implementere DNT i Chrome. Det første tegnet til at dette vil skje, har nå kommet. Ifølge All Things D er en tidlig testversjon av Chrome med DNT-støtte nå tilgjengelig.

Ifølge Google vil den første offisielle utgaven av Chrome med støtte for DNT komme senere i år.

I diskusjonstråden til Chromium-prosjektet om DNT er det en svært kort diskusjon om hvorvidt DNT skal implementeres på lignende måte som Microsoft har valgt å gjøre i Internet Explorer 10 og Windows 8 – altså med DNT aktivert som standard. Ingenting tyder på at Google vil følge Microsofts eksempel.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.