- Chrome kommer til iOS

Alternativ nettleser på vei, hevder analytiker.

- Chrome kommer til iOS
En analytiker hevder at Google snart vil gi Apple nettleserkonkurranse på iOS-plattformen. Bilde: digi.no

Google er i ferd med å klargjøre Chrome for lansering på iOS-plattformen, ifølge analytiker Ben Schacter i investeringsbanken Macquarie.

- Nettleseren kan allerede være i godkjenningprosessen for innpass i App Store. Den utkommer i inneværende kvartal, eller senest i løpet av året, hevder Schacter ifølge Business Insider.

Det mest oppsiktsvekkende er at han antyder at et mulig reguleringskrav fra amerikanske konkurransemyndigheter sannsynliggjør den angivelige lanseringen.

Microsoft er tidligere dømt for misbruk av markedsmakt grunnet koblingen mellom deres Internet Explorer og operativsystemet Windows. Ifølge Business Insider skal Google ha drevet utstrakt lobbyvirksomhet og skaffet seg venner i Washington, en praksis Apple i stor grad skal ha holdt seg unna.

Analytikerens andre argument er at Google vil kunne unngå å måtte dele annonseinntekter med Apple. Google betaler i dag en ukjent sum for å være standard søkemotor i iOS-nettleseren Safari.

Apple tillater i dag ikke tredjepart å tilby programvare som tolker kode til deres mobile produktserie; iPod touch, iPhone og iPad. De alternative nettleserne som finnes til iOS-plattformen er alle skall som bygger på webkit-baserte Safari, som er Apple egen nettleser.

Eller tilfeller som norske Opera Mini, der tolkningen av kode og nettsider gjøres på en server og ikke i operativsystemet på klienten.

Chrome er riktignok også basert på webKit, men i en egen variant som Google har splittet fra utviklingsløpet og den inkluderer dessuten søkegigantens egen JavaScript-motor.

En talsmann for Google sier til CNET at de ikke ønsker å kommentere rykter eller spekulasjoner.