Nå får iPhone fordeler i Ciscos trådløse nett

Nye funksjoner rulles ut i forbindelse med iOS 10.

Ciscos tidligere konsernsjef John Chambers (til venstre) og Apples toppsjef Tim Cook annonserte samarbeidet i august i fjor.
Ciscos tidligere konsernsjef John Chambers (til venstre) og Apples toppsjef Tim Cook annonserte samarbeidet i august i fjor. (Bilde: Cisco)

Nye funksjoner rulles ut i forbindelse med iOS 10.

Et samarbeid mellom Apple og Cisco vil gi mobiltelefoner som bruker Apples iOS-operativsystem en rekke fordeler i trådløse bedriftsnettverk som er basert på Cisco-utstyr. Det skriver Network World

Avtalen mellom de to selskapene ble annonsert allerede for ett år siden, men det er først med utrullingen av iOS 10 denne uken at de nye funksjonene er på plass.

– Dette er per dags dato helt unikt, forteller teknologidirektør i Cisco Norge, Nils-Ove Gamlem.

Detekterer iOS-enheter

Ifølge Cisco vil brukere av iOS 10-enheter nå få en bedre Wi-Fi-opplevelse, ved at Apple-enhetene og Cisco-nettverket vil gjenkjenne hverandre. Det skal bety hurtigere og mer strømlinjeformet roaming mellom Ciscos aksesspunkter.

Så snart en iOS-enhet begynner å komme i utkanten av dekningsområdet til et Cisco-aksesspunkt, vil aksesspunktet sende en liste over de nærmeste aksesspunktene til iOS-enheten. Dermed får iOS-enheten færre aksesspunkter å forholde seg til når den skal bytte til neste aksesspunkt.

Trafikk fra iOS-enheter vil også prioriteres, forklarer Gamlem.

Nils-Ove Gamlem i Cisco.
Nils-Ove Gamlem i Cisco. Foto: Marius Jørgenrud

– Her er det iOS-enheten som detekterer at den er på et Cisco-nett, og en egen profil på iOS-enheten aktiveres. Dette gjør det mulig med prioritering av utvalgte applikasjoner og tjenester helt fra enheten og gjennom hele nettverket frem til host, sier han.

I praksis betyr dette at en administrator kan bestemme hvilke iOS-apper og tjenester de mener er viktigst, og gi dem fortrinn fremfor andre.

Gamlem forteller til digi.no at de basert på tester har målt opptil 66 ganger færre tilfeller av det han kaller «opplevelse av dårlig kvalitet» innenfor bruksområder som VoWiFi (tale over Wi-Fi) og web-surfing. 

Raskere autentisering

En annen nyhet er at iOS 10-enheter nå kan ta i bruk 802.11r og en teknologi kalt Fast Basic Service Set Transition (FT). Dette er en standard som skal sikrere raskere roaming mellom aksesspunkter, blant annet ved å gjøre det mulig å lagre krypteringsnøkler lokalt på alle aksesspunkter i nettet. Dermed trenger ikke en klient å gjennomføre autentisering mot en backend-server hver gang den roamer til et nytt aksesspunkt i nettet. Resultatet er mindre forsinkelser.

Problemet er at ikke alle klienter støtter 802.11r, dermed har bedrifter vært nødt til å sette opp én SSID for enheter som støtter teknologien og én for de som ikke gjør det. Med iOS 10 i et Cisco-nett vil Cisco-aksesspunktene kunne benytte kun én SSID – og så vil aksesspunktet automatisk bruke 802.11r for iOS-enheter som kobler seg til.

Ifølge Gamlem vil Cisco/Apple-samarbeidet gjøre at det blir enklere å administrere iOS-enheter i nettet, samtidig som belastningen på WLAN-kontrollere vil reduseres.

iOS-støtte for Ciscos egen kommunikasjonsplattform

I tillegg vil det nå være støtte for Ciscos egen samarbeids- og kommunikasjonsplattform Spark   direkte på iPhone, slik at brukerne kan bruke telefonens vanlige ringegrensesnitt for å sette opp en VoIP-samtale via Cisco Spark. Både innkommende samtaler til brukeren fra utsiden og internsamtaler vil se ut som vanlige telefonsamtaler, men vil bruke Spark. Det vil også være mulig å sette opp en konferansesamtale direkte fra kalenderen på mobilen med ett klikk. 

– Har Cisco tilsvarende integrasjon for andre enn Apple?

– Vi har for øyeblikket ikke tilsvarende dype integrasjon med OS fra andre produsenter. Men det skal legges til at vi har mange muligheter for optimalisering generelt i vår infrastruktur, som ikke våre konkurrenter har, sier Gamlem.

Opplever stagnasjon i salget av svitsjer og rutere:
Cisco bekrefter masseoppsigelser » 

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen