Cisco: - Dette er vendepunktet

Selger mindre, men toppsjef John Chambers tror utsiktene er lyse.

Cisco: - Dette er vendepunktet

Selger mindre, men toppsjef John Chambers tror utsiktene er lyse.

Cisco Systems la i går frem tallene for første kvartal 2010 i sitt avvikende regnskapsår.

For første gang siden finanskrisen inntraff ifjor ser toppsjef John Chambers for seg en lysere fremtid.

— Pendelen snudde i fjerde kvartal og resultatene for vårt første kvartal viser en sterk sektorvis vekst som både møter og overgår våre forventninger, uttaler han.

De siste tre månedene har verdens største produsent av nettverksutstyr omsatt for 9,0 milliarder dollar. Det er 1,3 milliarder dollar dårligere enn på samme tid i fjor. Nedgangen utgjør 12,7 prosent.

Fallet er noe likevel bedre enn hva markedet på forhånd hadde sett for seg. Et snitt av analytikere hadde ventet 8,75 milliarder dollar.

Overskuddet i selskapet har samtidig falt til 1,8 milliarder dollar. Det er ned 18,8 prosent sammenlignet med resultatet på 2,2 etter skatt samme kvartal i fjor.

For inneværende kvartal, som avsluttes i januar, forventer Cisco en omsetningvekst på mellom 2 og 5 prosent.

Ciscos aksjekurs steg rundt 3,5 prosent etter tallene ble lagt frem.

Selskapet oppgir ikke norske omsetningstall, men også Cisco Norge melder om bedre tider. Veksten det siste kvartalet var på fire prosent, sammenlignet med samme tid i fjor.

Spesielt skal det ha gått bra innen forretningsområdene samarbeidsløsninger, sikkerhet og ruting, samt offentlig sektor.

– Oppsvingen vi opplevde i fjerde kvartal fortsetter inn i det nye regnskapsåret. Vi håper derfor at vi nå har passert bunnen i Norge, sier administrerende direktør Jørgen Myrland i en pressemelding.

Cisco forsøker å kjøpe opp norske Tandberg, men har foreløpig ikke kommet i mål. Ledelsen i det selskapet anbefaler budet, men har møtt motstand fra noen av aksjonærene.

Regnskapsmeldingen fra Cisco inneholder ikke noe nytt om budet på det norske videokonferanseselskapet.

(Kilder: Cisco, AP, NA24)

    Les også:

Til toppen