Cisco kjøper lynmelder

Blar opp for Jabber for å bli best på løsninger for integrert kommunikasjon.

Cisco kjøper lynmelder

Blar opp for Jabber for å bli best på løsninger for integrert kommunikasjon.

Nettverksgiganten Cisco kunngjør at de kjøper lynmeldingstjenesten Jabber.

Lynmelderen lar brukere sende meldinger på tvers av en mengde ulike plattformer, og støtter blant annet Microsoft Office Communictions Server, Google Talk, Yahoo Messenger, IBM Sametime og AOLs AIM-plattform.

Cisco legger ikke skjul på at hensikten med oppkjøpet er å bedre selskapets nettbaserte samarbeidsløsninger for forretningsmarkedet. De har allerede en lynmeldingstjeneste, men Jabber skal være bedre egnet for skalering.

- Samarbeidsløsninger er veldig viktig for oss, og vi tror dette er det neste store. Målet er å bli nummer én i dette markedet - ikke bare ved å tilby alt, men ved å muliggjøre alt, sier Alex Hadden-Boyd, Ciscos sjef for dette forretningsområdet, til eWeek.

Blant de viktigste grunnene til at valget falt på Jabber skal ifølge Hadden-Boyd være dens interoperabilitet.

Løsningen baserer seg på Extensible Messenging and Presence Protocol (XMPP), den samme protokollen som benyttes av mange åpen kildekode-baserte lynmeldingstjenester.

Oppkjøpet tolkes i retning av at Cisco styrker seg i kampen med Microsoft om nettbaserte samarbeidsverktøy. Cisco har uttalt at de ønsker å være referansepunktet i dette markedet.

Jabber er privateid, og det er ikke kjent hva Cisco betaler for selskapet.

Til toppen