Cisco og Microsoft i tettere samarbeid

De lover bedre samspill innen sikkerhet og samband, og gjensidig respekt når de konkurrere.

Cisco og Microsoft i tettere samarbeid

De lover bedre samspill innen sikkerhet og samband, og gjensidig respekt når de konkurrere.

I forkant av en serie felles kundearrangementer, holdt toppsjefene John Chambers og Steve Ballmer i henholdsvis Cisco og Microsoft sin første felles pressekonferanse i New York i går.

Budskapet var at de to selskapene har bestemt seg for å samarbeid slik at deres produkter innen spesielt forent samband («unified communications») og nettverkssikkerhet spiller med hverandre, slik at kunder ikke behøver å løse seg til en av dem.

Innen forent samband har begge løsninger der mobil telefoni, fast telefoni, tilstedeværelse, e-post, lynmeldinger, videokonferanser og så videre håndteres under ett. Innen sikkerhet har for eksempel begge løsninger som hindrer at PC-er koples mot det interne nettet med mindre de følger reglene for programvareoppdatering og sikkerhetsutrustning.

I tillegg til å garantere samspill mellom konkurrerende produkter, skal Cisco og Microsoft samarbeide om nye standarder og legge fram spesifikasjoner for uavhengige standardiseringsorganer.

Videre skal utviklingssjefene i begge selskapene, det vil si Charles Giancarlo i Cisco og Bob Muglia i Microsoft, ringe hverandre hver uke for å utveksle nyheter og informasjon.

Samarbeidet skal også omfatte forbrukermarkedet. Cisco skal blant annet lansere en hjemmeruter under Linksys-merket som skal kunne streame video fra en stue-PC til enhver type skjerm, også tv.

Begge toppsjefer understreker at samarbeid og konkurranse går hånd i hånd, og at det er hensyn til kundene som gjør at de trapper opp samarbeidet. Ballmer karakteriserte forholdet som «respektfull konkurranse».

Det er ingen fare for at de to ikke skal fortsette å konkurrere. Både oppkjøpene begge gjennomfører, og de ulike alliansene de inngår, understreker det. Microsoft har for eksempel nylig kjøpt taleteknologiselskapet Tellme Networks, mens Cisco har kjøpt videokonferanseselskapet WebEx Communications. Cisco har utvidet sitt partnerskap med IBM mens Microsoft har inngått en allianse med Nortel.

En analytiker fra Ovum beskriver det nye forholdet mellom Cisco og Microsoft ved at de «holder hender mens de sparker hverandre under bordet».

    Les også:

Til toppen