RESULTATERFINANS

Cisco tjente mer men solgte mindre

Juli-kvartalet til Cisco viser 2,6 prosent nedgang i omsetning, mens bunnlinjen er bedret med 27 prosent.

6. aug. 2003 - 07:30

Juli-kvartalet er det fjerde i regnskapsåret til nettverksgiganten Cisco. I forhold til samme kvartal i fjor falt omsetningen fra 4,83 milliarder dollar til 4,70 milliarder dollar. Tallet omfatter 20 millioner dollar i omsetning fra Linksys som Cisco overtok per 31. mai. Linksys produserer nettverksutstyr beregnet på forbrukermarkedet.

Ciscos overskudd økte fra 772 millioner dollar i samme kvartal i fjor til 982 millioner i år. Det svarer til 14 cents per aksje. Markedet var skuffet, siden det svarte til analytikernes forventning. Tradisjonelt greier Cisco å overgå forventningene. Følgelig falt aksjen, selv om selskapets ledelse uttrykket forsiktig optimisme med tanke på utviklingen i USAs økonomi, og opplyste at ordremengden i kvartalet økte med hele 10 prosent.

I inneværende kvartal forventer Cisco en omsetning på mellom 4,8 og 4,9 milliarder dollar. Det svarer til en økning på to til fire prosent i forhold til juli-kvartalet. I virkeligheten er ikke dette særlig imponerende, siden økningen svarer omtrent til de 115 millioner dollar Linksys forventes å omsette for.

Cisco opplyste ellers at det er de største og svitsjene og ruterne som selger best i øyeblikket, og at denne trenden vil vedvare i inneværende kvartal. Ordrene på det dyreste utstyret økte med 25 prosent fra april-kvartalet til juli-kvartalet, og svarer til en omsetning på 200 millioner dollar.

Selv om Cisco-aksjen falt til under 18 dollar etter børsens stengetid, er kursen stadig 37 prosent over nivået ved nyttår.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.