Cisco-tyven skal være arrestert

Britisk politi har arrestert en person mistenkt for å ha lagt ut viktig kildekode fra Cisco på Internett.

Britisk politi har arrestert en person mistenkt for å ha lagt ut viktig kildekode fra Cisco på Internett.

15. mai i år varslet et russisk IT-sikkerhetsfirma, SecurityLab, at 800 MB av kildekoden til Cisco-operativsystemet IOS versjon 12.3 var blitt stjålet. IOS er systemet som Cisco har utviklet til alt sitt nettverksutstyr, og som det har samme holdning til som Microsoft har til Windows. For å understreke at tyveriet var ekte, la SecurityLab ut to rutiner fra kildekoden. Et alias kalt «Franz» skrøt av tyveriet på et samtaleforum, og la ut 2,5 MB av kildekoden.

    Les også:

Sikkerhetseksperter mente tyveriet ikke utgjorde noen større sikkerhetsrisiko for Cisco-kunder, siden det ville være svært vanskelig å finne og utnytte eventuelle uoppdagede sikkerhetshull. Skaden for Cisco gjaldt hovedsakelig avsløringen av dårlig egen sikkerhet i en tid da selskapet satset på sikkerhetsløsninger overfor sine kunder, og i at forretningshemmeligheter kom på avveie.

Fredag sa Scotland Yard at de 3. september i år hadde arrestert en mann mistenkt for tyveriet av Ciscos kildekode. Arrestasjonen kom etter at to hjem, i henholdsvis Manchester og Darbyshire var blitt ransaket, og datautstyr beslaglagt. Den mistenkte er ikke siktet, og er løslatt på kausjon mens datautstyret undersøkes. Mannens identitet er ikke oppgitt, og det er heller klart om politiet tror de har fanget «Franz». Han er innkalt til nye avhør i begynnelsen av november.

Det ble aldri gitt nærmere opplysninger om hvordan tyveriet skjedde. På ett tidspunkt skal USAs føderale politi ha trodd at en eller flere av Ciscos egne ansatte kan ha medvirket.

Til toppen