BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco varsler nye oppkjøp

3Coms overtakelse av US Robotics gjør det like stort som erkerivalen Cisco. Denne svarer ved å varsle åtte til ti nye oppkjøp i løpet av 1997.

Eirik Rossen
27. feb. 1997 - 19:00

Ifølge Computer Reseller News, kom Cisco-sjefen John Chambers med denne opplysningen på en finanskonferanse i San Francisco omtrent samtidig med at 3Com bekjentgjorde overtakelsen av US Robotics. Chambers sa at de nettopp hadde avsluttet en avtale om å overta et mindre selskap med "enestående teknologi". En nærmere kunngjøring om denne avtalen ventes innen en måneds tid.

Cisco, 3Com og Bay Networks er harde konkurrenter i et sterkt voksende marked. Forrester Research spår en global årsomsetning for maskinvare innen nettverk på 50 milliarder dollar innen år 2000.

Alle tre selskapene har som vekststrategi å kjøpe opp mindre selskaper, gjerne avanserte nisjeorienterte leverandører. Cisco gjennomførte hele sju slike oppkjøp i fjor.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.