Cisco vil legge Tandberg inn under seg

Fredrik Halvorsen og John Chambers sier løsningene for videokonferanser passer godt sammen.

Cisco vil legge Tandberg inn under seg

Fredrik Halvorsen og John Chambers sier løsningene for videokonferanser passer godt sammen.

I en pressemelding fra Cisco heter det at nettutstyrsgiganten overtar den norske leverandøren av løsninger for videokonferanser, Tandberg, i en aksjetransaksjon verdsatt til 17,2 milliarder kroner, tilsvarende 2,96 milliarder dollar.

Etter avtalen, som diskuteres av Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen og Cisco-sjef John Chambers i en video lagt ut på Ciscos nettsted, skal Cisco betale 153,50 kroner per utestående Tandberg-aksje. Det er 11 prosent over Tandbergs sluttkurs i går ettermiddag, og 25 prosent over gjennomsnittlig kurs de siste månedene. Cisco har ingen problemer med å betale kontant: Ved utgangen av forrige kvartal hadde de en kontantbeholdning på 35 milliarder dollar.

Videoen er for øvrig et opptak fra en videokonferanse med Cisco-utstyr, gjort der Chambers sitter i California mens han snakker med Halvorsen i London.

Overtakelsen ventes å fullføres i løpet av første halvår 2010. Tilbudsdokumentet går ut til aksjonærene 5. oktober.

Chambers begrunner kjøpet av Tandberg med gjentatte påpekninger fra kunders side om hvor avansert og pålitelig Tandberg-utstyret er, og hvor godt det utfyller Ciscos egne løsninger for videokonferanser.

John Chambers og Fredrik Halvorsen bruker Cisco-utstyr i den offisielle videoen om Ciscos kjøp av Tandberg.
John Chambers og Fredrik Halvorsen bruker Cisco-utstyr i den offisielle videoen om Ciscos kjøp av Tandberg.

Tandbergs løsninger og teknologi skal integreres med Cisco, og det loves et produktspekter fra desktopkonferanser til full «telepresence».

Cisco lover å fortsette å investere i det europeiske markedet og snakker varm om Tandbergs status som europeisk leder innen videokonferanser.

– Tandbergs globale stab på 1500 ansatte, med innovasjonssentre i Norge og Storbritannia, vil være ekstremt viktige for at Cisco skal kunne videreføre innovasjon og vekst innen video, heter det blant annet.

Halvorsen skal konstitueres som toppsjef i en ny avdeling i Cisco, døpt «Telepresence Technology Group». Han rapporterer til Marthin De Beer som leder avdelingen «Emerging Technologies Group», og hvis rang i Cisco er senior vice president.

Tandberg opplyste i oktober i fjor at selskapet hadde hatt samtaler med et investorselskap om et mulig bud på alle utestående aksjer. Det ustabile aksjemarkedet på den tiden gjorde det umulig for partene å bli enige om pris og finansiering, het det da. Dagens Næringsliv skrev da at investorselskapet som Tandberg forhandlet med, var Silver Lake. I juli i år meldte Wall Street Journal at Tandberg igjen skulle være i samtaler med Silver Lake.

Det kan ut fra dette ikke utelukkes at Cisco-budet kan utløse interesse fra andre investorer, og at Cisco kan presses til å øke tilbudet til Tandberg-aksjonærene.

    Les også:

Til toppen