RESULTATERFINANS

Cisco vil legge Tandberg inn under seg

Fredrik Halvorsen og John Chambers sier løsningene for videokonferanser passer godt sammen.

1. okt. 2009 - 09:40

I en pressemelding fra Cisco heter det at nettutstyrsgiganten overtar den norske leverandøren av løsninger for videokonferanser, Tandberg, i en aksjetransaksjon verdsatt til 17,2 milliarder kroner, tilsvarende 2,96 milliarder dollar.

Etter avtalen, som diskuteres av Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen og Cisco-sjef John Chambers i en video lagt ut på Ciscos nettsted, skal Cisco betale 153,50 kroner per utestående Tandberg-aksje. Det er 11 prosent over Tandbergs sluttkurs i går ettermiddag, og 25 prosent over gjennomsnittlig kurs de siste månedene. Cisco har ingen problemer med å betale kontant: Ved utgangen av forrige kvartal hadde de en kontantbeholdning på 35 milliarder dollar.

Videoen er for øvrig et opptak fra en videokonferanse med Cisco-utstyr, gjort der Chambers sitter i California mens han snakker med Halvorsen i London.

Overtakelsen ventes å fullføres i løpet av første halvår 2010. Tilbudsdokumentet går ut til aksjonærene 5. oktober.

Chambers begrunner kjøpet av Tandberg med gjentatte påpekninger fra kunders side om hvor avansert og pålitelig Tandberg-utstyret er, og hvor godt det utfyller Ciscos egne løsninger for videokonferanser.

John Chambers og Fredrik Halvorsen bruker Cisco-utstyr i den offisielle videoen om Ciscos kjøp av Tandberg.
John Chambers og Fredrik Halvorsen bruker Cisco-utstyr i den offisielle videoen om Ciscos kjøp av Tandberg.

Tandbergs løsninger og teknologi skal integreres med Cisco, og det loves et produktspekter fra desktopkonferanser til full «telepresence».

Cisco lover å fortsette å investere i det europeiske markedet og snakker varm om Tandbergs status som europeisk leder innen videokonferanser.

– Tandbergs globale stab på 1500 ansatte, med innovasjonssentre i Norge og Storbritannia, vil være ekstremt viktige for at Cisco skal kunne videreføre innovasjon og vekst innen video, heter det blant annet.

Halvorsen skal konstitueres som toppsjef i en ny avdeling i Cisco, døpt «Telepresence Technology Group». Han rapporterer til Marthin De Beer som leder avdelingen «Emerging Technologies Group», og hvis rang i Cisco er senior vice president.

Tandberg opplyste i oktober i fjor at selskapet hadde hatt samtaler med et investorselskap om et mulig bud på alle utestående aksjer. Det ustabile aksjemarkedet på den tiden gjorde det umulig for partene å bli enige om pris og finansiering, het det da. Dagens Næringsliv skrev da at investorselskapet som Tandberg forhandlet med, var Silver Lake. I juli i år meldte Wall Street Journal at Tandberg igjen skulle være i samtaler med Silver Lake.

Det kan ut fra dette ikke utelukkes at Cisco-budet kan utløse interesse fra andre investorer, og at Cisco kan presses til å øke tilbudet til Tandberg-aksjonærene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.