Ciscos kraftigste vekst på tre år

Cisco har ikke vokst så kraftig på tre år. John Chambers har endelig uttalt seg optimistisk.

Cisco har ikke vokst så kraftig på tre år. John Chambers har endelig uttalt seg optimistisk.

I kvartalet fram til 1. mai, regnskapsårets tredje, omsatte Cisco for 5,62 milliarder dollar, 22 prosent over samme kvartal i fjor. Det ga et overskudd på 1,21 milliarder dollar, tilsvarende 0,17 dollar per aksje, en økning på 23 prosent. Omsetningsveksten var noe over selskapets egen prognose, og er den største selskapet har opplevd på mer enn tre år.

Ciscos toppsjef John Chambers er kjent for sine svært forsiktige uttalelser om økonomiske utsikter. Denne gangen sa han at resultatene er «uvanlig solide» og at konjunkturoppgangen i teknologisektoren fortsetter å styrkes.

I forhold til andre kvartal økte ordreinngangen med 10 prosent samlet sett, med 15 prosent fra amerikanske selskaper. Den sterkeste økningen kom fra det amerikanerne kaller små og mellomstore bedrifter, der Chambers mener optimismen er spesielt stor. Chambers poengterte dog at tredje kvartal telte 14 uker mot normalt 13 uker, og at den ekstra uken sto for en ordrevekst på tre til fem prosent.

I inneværende kvartal forventer Cisco en omsetning i intervallet 5,8 milliarder dollar til 5,9 milliarder. Det innebærer en forventning om at veksten vil akselerer til opptil 28 prosent i forhold til fjerde kvartal i fjor.

Tallet på ansatte i Cisco økte for første gang siden 2001, fra 34 100 til 34 300. Chambers sa det var planer om å ansette 1000 nye medarbeidere innen årsskiftet, vesentlig i USA.

Til toppen