BEDRIFTSTEKNOLOGI

Citrix kjøper Ringcube

Gir enklere personlig tilretteleggingen av virtuelle arbeidsflater i store miljøer.

11. aug. 2011 - 08:53

Citrix meldte i går kveld norsk tid at de har kjøpt Ringcube Technologies, en spesialist innen VDI («Virtual Desktop Infrastructure»), det vil si virtuelle arbeidsflater.

Nisjen til Ringcube er produktet vDesk for enklere personlig tilrettelegging av virtuelle arbeidsflater i store miljøer. Teknologien er tilpasset VDI-løsninger fra både Citrix og VMware.

vDesk lagrer brukerens personlige innstillinger, data og applikasjoner i en egen kontainer som lagres i Microsoft-formatet VHD («virtual harddisk»). Fordelen med denne løsningen skal være at den både kan levere standardiserte virtuelle pc-er til grupper der det er hensiktsmessig, og personlig tilrettelagte virtuelle pc-er maskiner til enkeltansatte med behov for det.

Citrix’ kjøp av Ringcube supplerer teknologien som selskapet skaffet seg da de overtok Kaviza i mai i år. Mens Kaviza effektiviserer VDI for små og mellomstore bedrifter gjennom en «VDI på boks», skal Ringcube besørge en tilsvarende forenkling av personlig VDI i store miljøer.

Ringcube er privateid, og det er ikke oppgitt hva Citrix betaler for selskapet. Ringcube legges inn under Citrix-avdelingen «Enterprise Desktops and Applications».

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.