Citrix sparker ti prosent

Selskapet som skal kutte andres kostnader må nå selv spare penger.

Citrix sparker ti prosent

Selskapet som skal kutte andres kostnader må nå selv spare penger.

Citrix Systems er mest kjent for sine tynnklient- og virtualiseringsløsninger. Selskapet leverer programvare som har til hensikt å kutte virksomheters kostnader, blant annet ved å kunne rasjonalisere bort deler av maskinparken.

Nå må Citrix selv kutte kostnader, og tyr i den forbindelse til masseoppsigelser. Det skjer tross relativt solide regnskaptall.

Selskapet presenterte i går siste kvartalsregnskap og lanserte samtidig planene om nedbemanning. Programvarehuset begrunner kuttene med at de må restrukture driften for å kutte kostnader.

Tallene viser at Citrix i fjor omsatte for 1,58 milliarder dollar, en økning på 14 prosent sammenlignet året før. Inntektene for fjerde kvartal endte på 416 millioner dollar, mot 400 millioner dollar i samme kvartal 2007.

Administrerende direktør Mark Templeton sier han er fornøyd med resultatet og ytelsen i 2008, spesielt med tanke på de ekstraordinære omstendighetene som preger verden for tiden.

- Vi er optimistiske og tror at det mer enn noen gang er bruk for produktene våre, uttaler Citrix-sjefen.

Fem hundre mann mister jobbene sine i denne prosessen. Dermed må rundt ti prosent av selskapets ansatte finne seg noe annet å gjøre. Finanskrise og dårligere salg enn forventet gjør at selskapet må spare inn.

- Grunnet de turbulente tidene, kommer vi til å iverksette et restruktureringsprogram og redusere den globale arbeidsstyrken med rundt 10 prosent for å spare kostnader, opplyser Citrix i en melding.

Citrix opplyser samtidig at de gjør det godt i det nordiske markedet.

- Vi fortsetter den gode veksten i Norden. I fjerde kvartal hadde vi det beste samlede resultatet noensinne. For året sett under ett vokste vi med nesten 20 prosent på tvers av regionen, sier nordisk sjef Carsten Thomsen i Citrix.

Til toppen