Citrix sparker ti prosent

Citrix sparker ti prosent

Selskapet som skal kutte andres kostnader må nå selv spare penger.

Citrix Systems er mest kjent for sine tynnklient- og virtualiseringsløsninger. Selskapet leverer programvare som har til hensikt å kutte virksomheters kostnader, blant annet ved å kunne rasjonalisere bort deler av maskinparken.

Nå må Citrix selv kutte kostnader, og tyr i den forbindelse til masseoppsigelser. Det skjer tross relativt solide regnskaptall.

Selskapet presenterte i går siste kvartalsregnskap og lanserte samtidig planene om nedbemanning. Programvarehuset begrunner kuttene med at de må restrukture driften for å kutte kostnader.

Tallene viser at Citrix i fjor omsatte for 1,58 milliarder dollar, en økning på 14 prosent sammenlignet året før. Inntektene for fjerde kvartal endte på 416 millioner dollar, mot 400 millioner dollar i samme kvartal 2007.

Administrerende direktør Mark Templeton sier han er fornøyd med resultatet og ytelsen i 2008, spesielt med tanke på de ekstraordinære omstendighetene som preger verden for tiden.

- Vi er optimistiske og tror at det mer enn noen gang er bruk for produktene våre, uttaler Citrix-sjefen.

Fem hundre mann mister jobbene sine i denne prosessen. Dermed må rundt ti prosent av selskapets ansatte finne seg noe annet å gjøre. Finanskrise og dårligere salg enn forventet gjør at selskapet må spare inn.

- Grunnet de turbulente tidene, kommer vi til å iverksette et restruktureringsprogram og redusere den globale arbeidsstyrken med rundt 10 prosent for å spare kostnader, opplyser Citrix i en melding.

Citrix opplyser samtidig at de gjør det godt i det nordiske markedet.

- Vi fortsetter den gode veksten i Norden. I fjerde kvartal hadde vi det beste samlede resultatet noensinne. For året sett under ett vokste vi med nesten 20 prosent på tvers av regionen, sier nordisk sjef Carsten Thomsen i Citrix.

Til toppen