JUSS OG SAMFUNN

CNN får i pose og sekk av IDG

Gigantene IDG og CNN Interactive har inngått et samarbeid om fri utveksling av stoff. Mens CNN kan bruke IT-stoff fra datapublikasjonene i IDG-stallen i allerede etablerte dataseksjoner, kan IDG bruke CNNs generelle nyheter.

Hilde Nyman
19. mai 1998 - 14:01

I en pressemelding som gikk ut i går fra Boston og Atlanta, heter det at avtalen gjør det mulig for begge parter å ekspandere sine nyhets- og teknologitjenester på Internett. IDG (International Data Group) skal være den "foretrukne" leverandør av teknologi-innhold til CNN Interactives Sci-Tech Computing-seksjon. CNN tilbyr på sin side brukere av IDG.net løpende nyheter på mange av selskapet 210 nettsteder i 52 land.

IDGs mål med partnerskapet blir i pressemeldingen oppgitt å være å nå nye lesere på et enda større marked.

- Gjennom å samarbeide med CNN Interactive - som er den mest trafikkerte og respekterte nyhetstjeneste på nettet - vil vi nå en ny publikumsgruppe over hele verden med IDGs prisbelønte innhold, sier Laurie Morgan, daglig leder i IDG.net.

- Dette samarbeidet med IDG.net vil sikre at CNN Interactive gir sine lesere det beste datastoffet på nettet, uttaler Scott Woelfel, redaktør i CNN Interactive.

Administrerende direktør i IDG Norge, Morten Hansen bekrefter at dette er en avtale som kun baserer seg på bytte av tjenester, og ingen fakturering selskapene imellom. Avtalen er også ment å være langsiktig, forteller Hansen.

- Er det ikke mest å hente for CNN i avtalen ved at de får formidle datastoff i en etablert datanyhetsseksjon. Generelle nyheter som CNN produserer er vel ikke det lesere av IDG-publikasjoner i utgangspunktet vil lese der?

- Dette er en betydelig utvidelse av CNNs nettverk og derfor et utrolig konkurransefortrinn. IDG vil av konkurransemessige og strategiske hensyn dra nytte av alliansen både PR-messig og med direkte tilgang til nyhetsstoff IDG i dag ikke har, sier Hansen til digi.no. Han avviser at man nå vil se alle norske IDG-publikasjoner på Internett med titler og nyheter fra CNN.

- IDG Norge vil ikke automatisk bruke CNNs titler og nyheter. Enhver sak vil bli vurdert utfra hvor interessant den er for våre lesere, sier Hansen.

Nyhetssamarbeidet mellom IDG og CNN Interactive er en del av et større samarbeid i et partnerskap mellom de to storaktørene. Ifølge pressemeldingen kan vi vente oss flere annonseringer i den nærmeste framtid som har opphav i partnerskapet. Blant annet skal IDG.nets latinamerikanske og spanske nettsteder formidle ytterligere spanskspråklige teknologinyheter for tjenesten CNNenEspanol.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.