JUSS OG SAMFUNN

CNN slettet tre års journalistisk arbeidsinnsats

Da en ansatt i CNN Interactives finansredaksjon skrev en børskommentar påfallende lik en artikkel i The Wall Street Journal, ble hun sagt opp sporenstreks. I tillegg fjernet CNN alle artikler journalisten hadde skrevet i løpet av tre års ansettelsesperiode, og dermed alle historiske spor i arkivene.

Hilde Nyman
25. juni 1999 - 13:46
Leena Ajinkya


Ajinkya påstår at hun hadde hørt flere analytikere komme med samme råd som hun og The Wall Street Journal begge hadde i sine artikler, og at det ikke var noe nytt med rådene som kom fram i artikkelen.


I januar ble The Wall Street Journal gjort oppmerksom på artikkelen Ajinkya hadde skrevet ved at en leser sendte en e-post hvor likhetene mellom de to artiklene ble påpekt, skriver Editor & Publisher.

Det ble i samme e-post fra denne leseren påstått at det også var andre artikler med samme likheter.

Redaksjonsledelsen i CNNfn ble så gjort oppmerksom på den slående likheten kun få timer etter at artikkelen ble publisert på nettstedet.

Samme dag ble artikkelen fjernet, og det ble utstedt en beklagelse fra en sjef i CNNfn:

"Jeg beklager å måtte meddele at omfattende deler av en artikkel offentliggjort tidligere i dag på CNNfn.coms nettsted inneholdt materiale som tidligere var publisert i The Wall Street Journal forrige måned. Artikkelen som var tilgjengelig i to og en halv time i dag tidlig," skrev Craig Foreman, som er visepresident i CNNfn.

I slutten av januar ble Ajinkya oppsagt, og kort tid etter var ingen av hennes artikler å oppspore på CNNs nett.

Heller ikke i dag er noen artikler av Leena Ajinkya tilgjengelig på CNNfn, men kun de nettsteder som har "stjålet" saker ved å klippe fra CNNfn har saker hvor Ajinkyas navn blir kreditert.

The Wall Street Journal er del av Dow Jones & Co, og der var de særdeles fornøyd med den raske reaksjonen i CNNfn. Men det er ikke Leena Ajinkya.

- Jeg ble ikke gitt en sjanse til å forklare. Det var ingen granskning - ingenting, skal hun ha uttalt, ifølge Editor &Publisher.

digi.no har vært i kontakt med redaksjonsledelsen i CNNfn, men de vil ikke kommentere interne personalsaker, sier de i en svært formell uttalelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.